Softver

Osmislite savršenu kuhinju u virtuelnoj realnosti

Kupci bi u bliskoj budućnosti mogli da isprobaju novu kuhinju u virtuelnoj realnosti i pre nego što je kupe.

Aplikacija za dizajniranje kuhinja u virtuelnoj realnosti, IKEA VR Experience, dostupna je od sada na Steam platformi za distribuciju računarskih igara, kompanije Valve, i koristi se uz pomoć vodećeg sistema za virtuelnu realnost, HTC Vive. To je deo IKEA pilot projekta kojim kompanija želi da potrošačima olakša izbor i predstavi svoju ponudu bez povećanja štetnog uticaja na životnu okolinu.

ikea-vr-kuhinja-6

Jedna od mogućnosti IKEA VR Experience jeste menjanje boje ormarića i fioka jednim klikom.

Predstavljanje IKEA VR Experience je najbolji način da se kupcima predstavi željena kuhinja u stvarnoj veličini, uz mogućnost da sami osmisle dizajn i u virtuelnoj realnosti prošetaju kroz svoju kuhinju, pre nego što je ugrade u svoj dom.

ikea-vr-kuhinja-4

Jedna od mogućnosti IKEA VR Experience na HTC Vive sistemu je menjanje boje ormarića i fioka jednim klikom. Kupcima sa malom decom biće zanimljiva mogućnost da se u virtuelnoj stvarnosti spuste na visinu deteta (100 cm), i tako kreću po kuhinji. Takođe, možete i da povećate sebe na visinu od 195 centimetara, a ove mogućnosti su izuzetno korisne iz perspektive bezbednosti zato što pomažu da otkrijete skrivene opasnosti za malu decu, kao i nešto više članove domaćinstva.

Kupcima sa malom decom biće zanimljiva mogućnost da se u virtuelnoj stvarnosti spuste na visinu deteta (100 cm), i tako kreću po kuhinji.

Aplikacija je napravljena u saradnji sa programerima francuske kompanije Allegorithmic, korišćenjem razvojnog paketa Unreal Engine 4, kompanije Epic Games, a razvijena je za HTC Vive – nagrađivani sistem virtuelne realnosti koji su proizvele kompanije HTC i Valve.

Aplikacija IKEA VR Experience usavršavaće se neprekidno do avgusta ove godine, kada se ovaj pilot program završava.

ikea-vr-kuhinja-htc-vive-1

Saznajte i kako da napravite VR rendere u SketchUpu:

Kako napraviti panoramske VR rendere u SketchUpu

Firme iz kategorije 3D vizuelizacija:

Dodaj firmu u Adresar

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *