Enterijeri, Izdvojeno

Turski enterijer s daškom italijanskog stila

Enterijer ovog penthausa je zapravo minimalistički ali je obogaćen raskošnim materijalima poput mesinga, mermera i detalja rađenih po meri.

Po projektu biroa zanimljivog imena Escape from Sofa (Bekstvo sa sofe) u Istanbulu je izveden enterijer penthausa koji pleni pažnju interesantnim vizuelnim rešenjima. Ono što odmah upada u oči jeste dominantna tapeta koja je rađena po meri, za potrebe klijenta. Floralni motivi uneli su dinamiku u prostor koji je inače jednostavan i smiren.

Ceo ambijent je u duhu italijanskih enterijera ali se i dalje oseća prisustvo Orijenta.

Ispred tapete postavljena je polica u duhu pedesetih godina prošlog veka koja je takođe rađena po meri. Preko linijskih nosača od mesinga, postavljene se mermerne ploče koje su ugostile raskošne vaze i dominantne stone lampe u crnoj boji – potpuno u duhu italijanskih enterijera ali se i dalje oseća prisustvo Orijenta. To je ta mešavina stilova koja je tako privlačna!

Savremeno dizajniran penthaus prostire se na dva nivoa. Na prvom je dnevni boravak sa trpezarijom i kuhinja, dok su na spratu smeštene tri spavaće sobe s velikom terasom. Svaka prostorija razrađena je do detalja!

Tajna je u parketu

Svi parketi u ovom penthausu su od iroko drveta koji imaju elegantnu boju – nisu previše tamni a nisu ni previše svetli. Iroko drvo (Clorophora excelsa) koje se retko koristi kod nas zbog dostupnosti, potiče iz Afrike, odlikuje ga ekstremna tvrdoća a pritom mu i boja varira na svetlu.

Sav nameštaj u stanu rađen je po meri i to tako da odražava različite stilske varijacije od sobe do sobe.

Dragulj ovog stana jeste ogromna terasa s koje puca pogled na istorijski deo Istanbula.

Foto: Ibrahim Ozbunar

Pogledajte i ove članke na portalu Gradnja.rs:

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *