Enterijeri, Izdvojeno

Kako adaptacijom podići vrednost starog stana

Da je ponekad bolje kupiti polovnu nekretninu i adaptirati je odmah po svojim potrebama, govori i ovaj primer u Londonu.

Kada kupite novi stan, malo toga možete intervenisati jer su radovi već završeni. Sobe su dimenzija takve kakve jesu, a parket, oprema, rasveta izvedeni su po standardnom projektu koji ne mora baš uvek biti po vašim afinitetima. Zato je ponekad bolje kupiti stari stan i preurediti ga tako da svaki kvadratni centimetar odgovara vašim potrebama. Pritom ćete mu i značajno podići tržišnu vrednost!

Highgate house designed by LLI Design.

Evo jednog konkretno primera iz Velike Britanije. Stan u Londonu, u zgradi iz 70-tih godina prošlog veka, bio je potpuno oronuo i bila je potreba kompletna adaptacija da bi bio prikaladan za život mladog bračnog para. Ovaj zadatak poveren birou LLI Design koji je trošnom stanu uneo potpuno novi život, piše Freshome.

Highgate house designed by LLI Design.

Mračno stepenište oživljeno je rušenjem zidane ograde i postavljanjem staklene.

 

Nepotrebni pregradni zidovi uklonjeni su kako bi se napravilo veliki prostor otvorenog plana. Mračno stepenište oživljeno je rušenjem zidane ograde i postavljanjem staklene. Uneta je živost korišćenjem svetlih boja na zidovima, a originalni zid od opeke sačuvan je kako bi se zadržao duh minulih vremena.

stari-stan-u-novi-04

Kontrasti u enterijeru pravljeni su ili rasvetom crne boje ili materijalima, na primer u kuhinji, gde su postavljenje veoma tamne ali efektne keramičke pločice.

Highgate house designed by LLI Design.

Stari stan dobio je potpuno novi život uz razumna ulaganja, a tržišna vrednost značajno mu je podignuta.

 

Trpezarija je definisana crnim lusterom i umetničkim slikama. Posebno je zanimljiv koncept ugaone klupice sa dve tapacirane stolice koje su pridružene trpezarijskom stolu.

Highgate house designed by LLI Design.

Stan stan skoro 50 godina dobio je potpuno novi život i, uz relativno razumna ulaganja, značajno mu je podignuta tržišna vrednost.

Highgate house designed by LLI Design. Highgate house designed by LLI Design. Highgate house designed by LLI Design. Highgate house designed by LLI Design.

Foto: Alex Maguire

Pogledajte i kako je ovaj stan od 60 kvadrata u Novom Sadu dobio potpuno novi život.

Adaptacija: Kako je starom stanu udahnut novi život

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *