Enterijeri

Vrtlarstvo i ekologija u centrali Googlea u Londonu

Radni prostor u kojem nastaju inovacije Googlea već je poznat po kreativnom uređenju, ali zaposleni novoizgrađenog supersedišta kompanije Larryja Pagea i Sergeya Brina u Londonu imaju priliku i da razvijaju svoje vrtlarske afinitete.

Naime, ne samo da im je na raspolaganju neverovatnih 14.000 kvadratnih metara prostora opremljenog udobnim, razigranim i inspirativnim nameštajem, nego se svakog dana mogu opustiti od radnih obaveza baveći se uzgojem biljaka. Pravilo glasi da se zaposleni moraju prijaviti na listu čekanja za deo vrta koji će potom uređivati, a kad dobiju svoje parče zemlje, na njemu mogu uzgajati cveće, začine ili čak povrće. Ako neko zapusti svoj vrt – on će biti dodeljen drugom kolegi ili kolegici.

Prostor za vrtlarenje Googleovih stručnjaka nalazi se na krovu devetospratne upravne zgrade, koje je u potpunosti osmislila firma PENSON, a zelenilo se može uzgajati i na balkonima.

Pored krovnog vrta, nova Googleova zgrada nudi i teretanu, plesnu dvoranu, nekoliko restorana, kafića, kao i tematskih prostora za kreativne sastanke i predah. Veliki deo nameštaja napravljen je od recikliranih predmeta, pa se u gradnji i opremanju zgrade sve vreme mislilo na ekološke principe.

 

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *