Izdvojeno, Nameštaj i oprema

Dečije sobe: Lepa i funkcionalna rešenja za vaše mališane

Pored toga što trebaju da budu lepe, dečije sobe moraju biti i funkcionalne. Pogledajte na šta treba da obratite pažnju.

Ukoliko planirate da opremate dečiju sobu odaberite rešenja koja štede prostor. To su one sobe koje imaju most iznad kreveta, dodatni dušek ispod ležaja, ladicu ispod stepenika za krevet na sprat i slična rešenja. Dobre primere ima italijanska firma Giessegi.

U ovim dečijim sobama vidimo vrlo interesantne i neobične forme radnih stolova koji su smešteni u ugao ili čak posred sobe.

Zelena dečija soba sa slike ispod, koja je organizovana u uglu prostorije, zauzima dimenzije 3,5×3,4 metra i visinu od 259 centimetara. Ovo rešenje je dobro za sobe čija je osnova kvadratnog oblika.

zelena-decija-soba

U dečačkoj sobi ceo zid dužine 4,3 metra iskorišten je za smeštanje prostora za odlaganje. Iznad uzglavlja kreveta smešten most s kliznim vratima. Interesantno je rešenje da se uz bočne strane ormana postave otvorene police koje su u ovom primeru ofarbane u jarko plavu boju.

decija-soba

Dva kreveta i prostor za odlaganje može da se smesti i u manju prostoriju. Dimenzije bloka sa slike ispod u beloj i tirkiznoj boju su svega 2,53×3,53 metra i idealna je za uređenje malog prostora.

decija-soba-3

Ukoliko je prosotrija za dečiju sobu za dvoje dece u obliku pravougaonika sa naglašenom jednom stranom, pogledajte ovu konstrukciju dimenzija 2×4,4 metra sa dva kreveta i velikim ormanom. Naravno, računajte da je uz ovu konstrukciju bele i boje šljive potreban i minimalan prolaz od 60 centimetara.

lila-soba lila-soba-2

Pogledajte još neka od interesantnih rešenja dečijih soba za jedno ili dvoje dece koje maksimalno iskorišćavaju potreban prostor a koje vama mogu poslužiti kao inspiracija za osmišljavanje ove najlepše prostorije u stanu.

plava-decija-soba

uredjenje-decije-sobe

uredjenje-decije-sobe-1

uredjenje-decije-sobe-2

Pogledajte našu sekciju posvećenu dečijim sobama.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

2 komentara

  1. Marko

    Svidja mi se ova zelena decija soba,druga po redu… Pa me zanima koja je cena za nju,i da li se vi bavite izradom? Pozdrav…

  2. milos

    Ja bi samo da vas pohvalim sve se vidi da sastavljeno i sklopljeno sa puno dara, ljubavi i posvecenosti…SVAKA VAM CHAST

Ostavite odgovor

Obavezna polja *