Aktuelno

Folkk spaja domaće zanatlije i mlade dizajnerske snage Balkana

Nova Iskra pokrenula je Kickstarter kampanju koja će podržati proizvodnju sitnica za kuću izrađenih tradicionalnim metodama.

Ručno rađeni ćilimi, drveni tanjiri i daske za sečenje rađeni kao nekad! To se trenutno nalazi u ponudi domaćeg brenda Folkk koji žele da prošire svoj asortiman proizvoda za kuću tako što će spojiti majstore zanata s mladim dizajnerima s Balkana. Zato su pokrenuli Kickstarter kampanju u kojoj i vi možete da pomognete.

Svi oni koji podrže Kickstarter kampanju moći će da biraju između ručno tkanih ćilima, jastuka punjenih vunom, drvenih tanjira i daske od parenog oraha.

 

Dizajnerski inkubator Nova Iskra, koji je osnovao brend Folkk, pokrenuo je Kickstarter kampanju u cilju da skupi 20.000 dolara koji će biti iskorišćeni za podršku još većem broju malih proizvođača i zanatlija. Time će se obezbediti stabilni prihodi zanatlijama, a u proizvodnju će se moći uključiti još više zanatskih radnji sa Balkana bogatog tradicionalnim tajnama ručne izrade detalja za kuću.

Zanati koji ne moraju da izumru

Sve je manje onih koji žive na selu pa se i tradicionalni zanati zaboravljaju i polako izumiru što je velika šteta za naše društvo ali i za istorijsko nasleđe. Zbog toga je potrebno aktivno delovati kako bi se majstorima zanata pomoglo da istraju u poslovima proizvodnje sitnica za kuću koje danas dobijaju ponovo na vrednosti jer se sve više ljudi okreću prirodi i prirodnim materijalima.

Svi oni koji podrže Folkkovu Kickstarter kampanju moći će da biraju između ručno tkanih ćilima od vune, jastuka punjenih vunom, drvenih tanjira i trodelne daske za serviranje hrane napravljene od parenog oraha.

Kickstarter kampanja u trajanju od 30 dana trajaće od 12. juna do 12. jula, dok se više informacija o Folkku može pronaći na njihovom zvaničnom sajtu.

Foto: Kickstarter

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *