Izdvojeno, Nameštaj i oprema

7 trendova sa Sajma nameštaja u Milanu 2017.

Zeleno, volim te zeleno! Lorkina pesma bi na najbolji način opisala ono što smo videli na ovogodišnjem Salone del Mobile u Milanu.

Ovogodišnja smotra izlagača nameštaja i dekoracije iz celog sveta pokazala nam je kuda će se kretati trendovi u opremanju enterijera. Ukoliko planirate da sređujete dom po poslednjoj modi, vaš nameštaj mora imati zelene komade, floralne motive, puno biljaka, poneko parče od plastike, a nameštaj bi trebao biti bez ručkica i ako je moguće na dugme. Na dugme? Krenimo redom!

1. Zelena prožeta narandžastom

Zelena boja je boja godine po Pantoneu. Upravo zbog toga, ova boja je apsolutni hit na štandovima. Sofe, fotelje, jastuci, tepisi… videli smo skoro sve nijanse ove hit boje koja je pritom iskombinovana sa narandžastom. Ko bi rekao da zeleni tonovi idu tako dobro s narandžastom bojom!

2. Nameštaj na dugme

Krevet koji se podiže pritiskom na daljinski upravljač definitivno olakšava pristup stvarima ispod velikog dušeka što vam štiti leđa. Međutim, ko bi predpostavio da će se praviti i sofe na dugme? Ova garnitura može se podići uz pomoć daljinskog upravljača ili mobilne alplikacije kako bi se starijim osobama olakšalo ustajanje ali da bi se sofa pretvorila u udobnu klupu za ručavanje.

https://www.instagram.com/p/BSfzSAIDzFa/?taken-by=gradnja

3. Zelenilo

Ono što smo odmah primetili po ulasku na sajam jesu biljke. One su postale sastavni deo nameštaja (polica) koje dobijaju svetlo putem ugrađenih lampi. Na pojedinim štandovima videli smo i cela stabla pa ako planirate uskoro da sređujete svoju dnevnu sobu, ostavite prostora za jedan hrast. Dobro, može i vrba…

4. Plastika fantastika

Plastika se vraća na velika vrata! Njena proizvodnja je toliko usavršena da više nije moguće prepoznati da li je reč o kristalu ili o savršeno obrađenoj plastici. Od plastike se prave lusteri, fotelje, dekoracija… sve što vam padne na pamet.

5. Bez ručkica, molim!

Trend pravljenja nameštaja bez vidnih ručkica je i dalje na snazi. Izuzev vrlo efektnih ručkica od kože (na slici ispod), moglo bi se reći da inoksne ili hromiranu ručkicu nismo videli na celom sajmu.

6. Životinje u kući

Da li zbog privlačenja posetioca na štand ili iz želje da se doda trunčica prirode u enterijere, izlagači su motive životinja koristili veoma često. Majmuni, kornjače kao parče nameštaja, stola ili dekoracije ali i keramika u obliku primata apsolutno je u trendu.

https://www.instagram.com/p/BSdryrOjFdA/?taken-by=gradnja

7. Pliš s kožom

Kombinacija pliša i kože na sofama, garniturama i foteljama veoma je zanimljiv trend koji smo mogli videti na sajmu nameštaja u Milanu. Na slikama ispod možete videti neke zanimljive primere.

Ostanite sa nama jer ćemo vas redovno izveštavati šta smo zatekli u sajamskim halama u Milanu. Pratite nas i na Instagramu gde preko Storyja možete pratiti videti instant reportažu.

Foto: Gradnja.rs

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Petrovici

    Detaljan izvestaj, bas kao da smo prisustvovali sajmu namestaja u Milanu! Da skidamo ruckice sa namestaja, kako bi bili u trendu? Sto se zelenila tice, apsolutno podrzavamo, sto se za plastiku nebi moglo reci… 🙂

Ostavite odgovor

Obavezna polja *