Softver

Mental Canvas donosi revoluciju u 3D skiciranju

Ovaj program radiće na Microsoftovom računaru Surface koji će omogućiti korisnicima da potpuno prirodno crtaju na virtuelnom platnu.

Mental Canvas nije prvi softver na tržištu koji pokušava da sačuva skiciranje od zaborava. Na raspolaganju su programi kao što su SketchUp ili Morpholio koji nude arhitektama mogućnost da nešto na brzaka na nacrtaju u tri dimenzije. Međutim, ono što Mental Canvas izdvaja iz konkurencije jeste mogućnost slobodnog crtanja bez ograničenja karakteristična za CAD modelovanje.

Arhitekte neće morati da urade ceo model kako bi klijentima predstavili ono što su zamislili, već će na brzinu moći da skiciraju osnovnu ideju projekta.

 

Ključna tačka Mental Canvasa jeste mogućnost slobodnog skiciranja na pojedinačnim transparetnim platnima koji se međusobno mogu preklapati kako bi se stvorila trodimenzionalna predstava prostora. Potezi na virtuelnom platnu biće fluidni i prirodni tako da neće predstavljati barijeru između stvaraoca i tehnologije, prenosi ArchDaily.

https://www.youtube.com/watch?v=53KJerdHkdA

Sve ovo biće moguće zahvaljujući Microsoftovom računaru Surface koji se sastoji od ekrana veličine 28 inča osetljivog na dodir, specijalne olovke (koji se drži u jednoj ruci) i kružnog brojčanika (koji se drži u drugoj ruci). Brojčanik se može povlačiti po ekranu i on je jedna vrsta hardverskog menija kojim se mogu menjati karakteristike olovke i virtuelnog platna.

mental_canvas_player_screen_2_with_dial_1_
Microsoft Surface sa ekranom od 28″ u prodaji krajem ove godine

Mental Canvas će biti zgodan arhitektama jer neće morati da urade ceo model kako bi klijentima predstavili ono što su zamislili, već će na brzinu moći da skiciraju osnovnu ideju projekta.

Microsoft Surface će izaći na tržište krajem ove godine, a u zavisnosti od konfiguracije koštaće između 3.000 i 4.000 evra. Program Mental Canvas dolaziće preinstaliran na Surface računaru.

Saznajte i kako možete da crtate u hologramu.

Foto: ArchDaily, Mental Canvas

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *