Softver

Projektovanje u hologramu: Nove mogućnosti SketchUpa

Uz pomoć Hololensa i SketchUp Viewera, arhitekte sada mogu svoj budući zgradu doživeti u potpunosti.

Kompanija Trimble lansirala je na tržište SketchUp Viewer, aplikaciju za virtuelnu realnost koja arhitektama otvara nove mogućnosti u projektovanju.

Koristeći se holografičkim sposobnostima Microsoftovog HoloLensa, SketchUp Viewer kreira hologramsku verziju modela koji se može postaviti u realno okruženje što će omogućiti arhitektama da analiziraju reakciju objekta na okolinu iako je on još uvek u fazi projektovanja.

Model se može „ankerisati“ za neku repernu tačku u realnom prostoru što omogućava korisniku da istraži model iz svakog ugla.

 

SketchUp Viewer koristi nove AR|VR ekstenzije za SketchUp Desktop, i u potpunosti je kompatibilan sa 3D Warehouseom kao i sa cloud platformom Trimble Connect.

sketchup-viewer-hololens-3

Pored njegovih sjajnih mogućnosti za vizuelizaciju, SketchUp Viewer je dobar i za kolaborativni rad i to na daljinu. Naime, više arhitekata, konsultanata ili investitora s raznih lokacija mogu analizirati hologramsku verziju projekta i to u realnom vremenu.

Povezano: Kako koristiti SketchUp direktno iz browsera

sketchup-viewer-hololens-2

Više informacija o SketchUp Vieweru možete pronaći ovde. AR|VR ekstenzije za SketchUp Desktop mogu se preuzeti sa SketchUpovog Extension Warehousea, a što se tiče Microsoftovog HoloLensa, ovaj uređaj se može kupiti ovde.

Saznajte i kako možete napraviti panoramske VR rendere u SketchUpu.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *