One Suite Hotel prilagođen je gostima green&healthy životnog stila koji će ceniti i mogućnost punjenja baterija svojih električnih vozila.

One Suite Hotel, čiji projekat potpisuje zagrebački biro 3LHD, nalazi se u Srebrenom, nekoliko kilometara od dubrovačkog Starog Grada. Mesto je susreta lokalnog stanovništva i nova žarišna tačka dubrovačke rivijere. Predstavlja dodatni sadržaj u zoni poslovne i trgovačke izgradnje dostupan svim stanovnicima, a ne samo gostima hotela.

Fasada je izvedena od maltera s dodatkom staklenog granulata koji joj daje blago svetlucavi, srebrni efekat.

 

Osamnaest smeštajnih jedinica raznolike strukture raspoređeno je na dve etaže. Trgovački i ugostiteljski sadržaji u prizemlju uklopljeni su u ulazni prostor s recepcijom. Na krovu građevine je bazen s infinity prelivnicom okružen sunčalištem.

Hotel nudi iskustvo prilagođeno željama gostiju green&healthy životnog stila: teretanu, masažni bazen i poseban koncept gastronomske ponude u restoranu i baru Lokal. Sva jela su od lokalnih namirnica, poslužuju se lokalna vina i kraft piva.

U sklopu hotela nalazi se i punionica za električna vozila kao i savremeni konferencijski prostor. Investitor je razvio jedinstvenu aplikaciju One Suite Hotel koja osim standardnih opcija (korišćenje interneta, prijava i odjava iz hotela) omogućava otključavanje vrata, a može i da vodi posetioce kroz celi objekat. Za rekreativce postoji mogućnost off-line pregledavanja staza za trčanje i šetnju na području Župe.

Enterijer karakterišu pročišćene linije i svetliji tonovi u smeštajnim jedinicama, dok je u javnim prostorima tamniji kolorit.

 

Pri oblikovanju enterijera birani su visokokvalitetni prirodni materijali – pročišćenih linija i svetlijih tonova u smeštajnim jedinicama, tamnijeg kolorita u javnim prostorima. U opremanju je ostvarena saradnja s Prostoriom, veliki deo nameštaja nosi hrvatski dizajnerski potpis. Autor vizuelnog identiteta i dizajna signalizacijskog sistema je Orsat Franković (Flomaster).

Deo uređenja enterijera je i Art in One, koncept saradnje s istaknutim dubrovačkim umetnicima. Prostori hotela svojevrsna su umetnička galerija koja će afirmisati lokalnu umetničku scenu eksponirajući umetnike i njihovu kreativnu energiju. Autori izloženih umetničkih radova su: Ivana Pegan Baće, Viktor Daldon, Tina Gverović, Marko Ercegović, Ivana Jelavić, Ana Opalić, Ana Požar Piplica, Luko Piplica, Ivana Dražić Selmani, Slaven Tolj i Ivona Vlašić.

U sklopu hotela nalazi se i punionica za električna vozila kao i savremeni konferencijski prostor.

 

Fasada je izvedena od maltera s dodatkom staklenog granulata koji daje blago svetlucavi/srebrni efekat. Projekat pejzažnog uređenja, koji je osmislila Ines Hrdalo, zasniva se na odabiru lokalnog bilja uz zadržavanje postojećih starih stabala maslina.

Projekat „Izgradnja Aparthotela Brenum“ finansiran je u okviru Evropskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrednost projekta iznosi oko 3,5 miliona evra (25.698.546,86 kn), dok je projekt sufinansiran u iznosu od oko 1,2 miliona evra (9.385.495,08 kn).

 

Foto: Marko Ercegović

Srodni članci na portalu Gradnja.rs: