Enterijeri

Kako je Foster redizajnirao Apple prodavnicu u Londonu

Enterijer radnje poznatog hardverskog giganta u ulici Regent doživeo je potpuni redizajn. Evo novog rešenja!  

Četiri godine nakon zatvaranja svog prvog evropskog predstavništva u Londonu (otvorenog 2004.), kompanija Apple je svojim kupcima ponovo otvorila vrata.

Renomirana arhitektonska firma Foster+Partners osmislila je novi prostor koji, za razliku od predhodnog, ima daleko više svetla ali i zelenila pa se stvara ugodniji ambijent… za trošenje para.

apple-regent-street-store-03

Prostor duple spratne visine ispunjen je drvećem visokim 4 metara pa radnja izgleda kao trg.

 

Apple prodavnica u poznatoj šoping ulici Regent smeštena je u objektu iz 19.veka, pa je novi enterijer projektovan tako da odaje počast arhitektonskom nasleđu u kom se nalazi, ali u duhu novog vremena, piše Inhabitat.

apple-regent-street-store

Prostor duple spratne visine ispunjen je drvećem visokim oko četiri metara. Radnja podseća na nekakvu vrstu trga koji poziva posetioce na okupljanje ali i razgledanje proizvoda.

apple-regent-street-store-02

Unutrašnji zidovi ukrašeni su portland kamenom, dok je čitav plafon prekriven svetlosnim panelima koji su, prema tvrdnjama nadležnih u kompaniji Apple, najduži paneli ovakve vrste na svetu.

apple-regent-street-store-04

Plafon je prekriven svetlosnim panelima koji su, prema tvrdnjama iz Applea, najduži paneli ovakve vrste na svetu.

 

Poznate Apple spravice postavljene su duž interaktivnog zida nazvanog The Avenue. Centralni prostor zove se Forum i tu kupci mogu, uz savete stručnjaka, saznati sve što ih interesuje o uređajima ali i uživati uz različite zabavne sadržaje. Prostor za sastanke i Apple’s Genius Bar nalaze se na međuspratu.

apple-regent-street-store-05

Detalji poput drvenog nameštaja, kružnih saksija za drveće i rukohvata za stepenište koji je utisnut u drveni zid, svedoče da je Fosterov tim dao sve od sebe da nova Apple radnja imresionira na prvi pogled.

apple-regent-street-store-06

Pogledajte još projekata arhitekte Normana Fostera.

Foto: Foster + Partners

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *