Enterijeri

Kombinovanje funkcija: Restoran u kom možete kupiti i patike

Ljubitelji hrane i patika od sada će u novom objektu, koji se nalazi u modnom distriktu Bankoka, moći istovremeno da uživaju u obe stvari.

Angažovani od strane grupe individualaca različitih profesija, ali zajedničke strasti prema hrani i patikama, arhitektonski biro Onion isprojektovao je objekat zanimljivog sadržaja pod imenom Knock kitchen & kicks. Pogledajte kako to izgleda.

knock kitchen and kicks 01

Knock kitchen & kicks organizovan je na četiri nivoa, kombinujući svedeni dizajn prefinjenih linija s uličnim motivima koji se uočavaju na pod u delu prodavnice patika ili rustični zid od blokova bez ikakve obrade, koji povezuje prodavnicu i restoran.

knock kitchen and kicks 02

Prodajni prostor ogranizovan je tako da je gotovo nesaglediv s ulice, jer ga glavno stepenište samo segmentno otkriva prolaznicima. Ovo stepenište, koje počinje direktno s ulaza u objekat, povezuje sve nivoe na kojima se naizmenično smenjuju restoran i prodaja.

knock kitchen and kicks 03

Enterijer izveden pretežno u monohromatskom dizajnu, akcentovan je u delu restorana pastelno zelenom bojom. Sve prostore objekta poovezuje zid od betonskih blokova, koji je razigran okretanjem blokova u kontra smeru i tako dobio reljefastu strukturu.

knock kitchen and kicks 04

knock kitchen and kicks 05

knock kitchen and kicks 06

Foto: Wison Tungthunya & W Workspace

Presek objekta

Print

Pogledajte i kako je građen prvi održivi restoran na svetu.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *