Enterijeri

Cveće je ponovo u modi! TOP 10 detalja sa sajma u Kelnu

Viseće biljke, staklena rasveta i otkačena ogledala samo su neki detalji koji su obeležili sajam IMM Cologne 2017.

U našem prethodnom tekstu skoncentrisali smo se na komadni nameštaj, a ovog puta predstavljamo vam najinteresatnije detalje za enterijer koji su dominirali na sajmu u Kelnu. Pošto je poznato da detalji čine jedan enterijer kompletnim, obratite pažnju na to šta je u trendu i primenite u vašem ambijentu.

Počinjemo sa ogledalom, i to jednim veoma efektnim! Italijanska kompanija Porada pravi od punog drveta ogledala zaobljene forme koja će idealno leći u hodnicima.

Apsolutni hit na sajmu bile su viseće biljke danskog studija Carolijn Slottje. Ove biljke su se mogle videti na brojnim štandovima i to verovatno zato što su veoma fotogenične.

Rasveta od stakla pravi je hit. Tako je i podna i stona rasveta Pulpo privukla veliku pažnju posetilaca pod sajmskim halama u Kelnu.

Brend Brokiskoji je ove godine prvi put izlagao na Beogradskom sajmu nameštaja, predstavio je i u Kelnu svoje nove modele rasvete koji su naravno od… stakla!

I za kuhinju postoje sjajni detalji. Ovo je ograničena serija kuhinjskih slavina u jarkim bojama koje pravi Grohe. Serija slavina MyGROHEessence idealna je za personalizovane kuhinje.

https://www.instagram.com/p/BPkSf6DhXtW/?tagged=immcologne

Pored ove zidne lampe pod nazivom Holy74+100 nemoguće je proći a ne primetiti je. Reč je od prstenu prečnika 75 ili 100 cm koji je obasjan LED trakom. Idealan je kao dekoracija za dnevne ili spavaće sobe.

Dekorativne vaze koje pravi Ana Wahlstroma osvojile su sajam. Njeni crteži vodenim bojama poslužili su kao inspiracija za mustre na keramici. Postoje tri verzije vaza: Straw, Rain i Tiles.

Vaze Utopia&Utility takođe su bile veoma zapažene na sajmu u Kelnu. Nova kolekcija nosi naziv Butterfly & Caterpillar.

Ne samo da je cveće (ponovo) u modi, već su i tapete u cvetnim motivima pravi hit. Nemački Tapetenteam predstavio je novu seriju tapeta sa floranim teksturama.

Ručno pravljeni tepisi od CC-Tapisa očarali su posetioce sajma svojim zanimljivim pseudo 3D geometrijskim motivima.

Na naslovnoj slici je kuhinja Brigitte Frickemeier koju je fotografisao Igor Josif za Urban Jungle Bloggers. Njihov izveštaj sa sajma u Kelnu, sa akcentnom na biljke, možete videti na ovom linku.

Srodni linkovi na portalu Gradnja.rs:

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *