Svetski projekti

Apartmani razbacani po brdima: Hotel u kojem je svaka soba zasebna jedinica

Dolina Guadalest, na jugoistoku Španije, skoro da nije bila dovoljno velika da smesti sve apartmane ovog luksuznog hotela.

U prelepom krajoliku okruženom planinskim masivima, podignut je hotel Vivood Landscape koji se suptilno proteže preko valovitog terena. Naime, apartmani ovog hotela su fizički razdvojeni jedni od drugih i tako što je svaki posebna jedinica za sebe. Osim apartmana, po dolini su raštrkani i restoran, bar, panoramski bazen kao i mnogobrojne terase koje nude privatniju atmosferu.

Vivood landscape hotels 01

Vivood landscape hotels 03

Koncept dizajna je osmišljen tako da svaki apartman bude nezavistan i individualan. Ovo je postignuto tako što je ceo kompleks organizovan oko centralne kičme koja povezuje centralni deo hotela sa svojim pojedničnim raštrkanim apartmanima.

Vivood landscape hotels 04

Gosti mogu uživati u svojim nezavisnim apartmanima ili se družiti sa ostalim gostima hotela na zajedničkim mestima kao što je ova teresa s infinity bazenom.

vivood-landscape-hotels-valle-guadalest-spain-resort-designboom-03

Ovako izgleda pristup jednom od apartmana.

Vivood landscape hotels 02

Svaki od apartmana izveden je u beloj boji kako bi preko velikih prozora, koji se protežu od poda do plafona, primio u svoju unutrašnjost što više dnevne svetlosti. Apartmani su veličine 27 metara kvadratnih, a impresivni pogled koji svaki od njih poseduje pruža se u nedogled.

Vivood landscape hotels 06

Vivood landscape hotels 07

Svaki apartman ima svoj masažni bazen iz kojeg se takođe možete uživati u krajoliku.

Vivood landscape hotels 05

vivood-landscape-hotels-valle-guadalest-spain-resort-designboom-09

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *