Aktuelno

Kinezi finansiraju izgradnju nove prestonice Egipta

Novi glavni grad drevne države, sagradiće se za sedam godina i biće veličine Singapura! Troškovi izgradnje iznosiće 45 milijadi dolara.

U martu prošle godine objavljeni su planovi za delokaciju svih državnih objekata koji se trenutno nalaze u Kairu. Planirana „parcela“ nalazi se 45 kilometara istočno od Kaira, naravno, u pustinji. Zbog političkih previranja i ekonomske krize u zemlji, kritičari kako iz Egipta tako i iz ostatka sveta, sumnjali su u realizaciju ovog projekta.

Nova prestonica egipta imaće veći aerodrom od londonskog Hitroua ali i 10.000 kilometara bulevara i ulica.

 

Međutim, prošle nedelje iz Kine su stigle potvrde da će njihove kompanije finansirati projekat, piše Architectural Digest.

Troškovi izgradnje nove prestonice Egipta procenjeni su na 45 milijardi dolara i oni će biti pokriveni kineskim kreditima.

Ova dva naroda, koje veže istorija kroz put svile, ponovo će ujediniti snage. Svakako, Kina planira da na ovaj način ojača svoje poslovne veze u ovom delu sveta.

Nova prestonica, koja bi trebalo da bude izgrađena za neverovatnih pet do sedam godina trebalo bi da bude veličine Singapura i da sadrži između ostalog i objekte u kojima će biti ministarstva, vladine agencije kao i kancelarija predsednika države.

Planirano je i da novi grad ima aerodrom koji će biti veći od londonskog Hitroua ali i 10.000 kilometara bulevara i ulica.

Povezano: Kinezi zabranili izgradnju „čudnih zgrada“

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *