Novi objekti

Energogroup gradi izraelski šoping centar u Zemunu

Gradnja izraelskog šoping centra „One Belgrade“ trebalo bi da počne u drugoj polovini ove godine, a radovi su povereni firmi Energogroup.

Šoping centar koji grade preduzeća „Jelmil“ i „Konzulpro“ koja su u vlasništvu kompanija „Jerusalem Economy LTD“ i „Industrial Buildings Corporation Ltd LTD“ (članice „Fishman Grupe“), imaće ukupno 30.000 kvadrata, a u prvoj fazi gradi se nešto više od 15.000 m2.

Kako je objavljeno na sajtu „Energogorup“, predviđeno je da gradnja bude završena za 9 meseci. To znači da bi ritejl park trebalo da bude otvoren sredinom 2014. Procenjuje se da će otvaranjem objekta od 15.309 kvadrata, do zaposlenja doći više od 150 Beograđana.

soping-centar-zemun-2

Kako piše „Blic“, ime parka biće „One Belgrade“ („Jedan Beograd“). Na površini od 7,7 hektara, biće objekat sa 40 prodavnica, a naspram njega restoran, kafići i igralište, kao i parking sa 584 mesta. Ceo prostor obogatiće i zelene površine.

Vrednost radova je 22,5 mil EUR, a EBRD je za ovaj projekat odborila kredit od 13,5 mil EUR.

Kako naglašavaju u „IBC korporaciji“, ra razliku od ostalih investitora koji prvo najavljuju projekte pa tek onda traže dozvole, „One Belgrade“ je dobio sve papire i gradnja može neometano da počne.

soping-centar-zemun-3

Takođe, za razliku od ostalih, zemunski centar neće rasti u visinu, već u širinu, odnosno, imaće samo prizemni nivo, Svi lokali imaće ulaz direktno sa parkinga. Kako objašnjavaju u IBC, ovakav objekat i jeftiniji za održavanje.

Iz IBC najavljuju da će ritejl park ispunjavati najviše standarde energetske efikasnosti, kao i da će obezbediti najbolje moguće tehnologije, uključujući i termalnu zaštitu i sistem upravljanja zgradom. Realizacija druge faze planirana je u 2015.

soping-centar-zemun-1

U IBC kažu da će od marta ući u pregovore sa trgovcima.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Lidija

    Svidja mi se ideja sama da objekat bude prizeman,kao i sve ostalo,jer ja licno vise volim klasicne prodavnice,setnju od jedne do druge,kao i kafice,restorane i dr.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *