Garaža će imati 312 mesta; Foto: infokop.net
Novi objekti

Garaža na Kopaoniku spremna za ski sezonu 2019/2020.

Ski centar Kopaonik poslednjih godina širi svoje kapacitete, a samim tim je i broj posetilaca i vozila značajno povećan, pa je izgradnja parking prostora neophodna za nesmetan rad ski centra.

Kao prvu fazu u rešavanju ovog problema, JP “Skijališta Srbije” počela su izgradnju parking garaže, na lokaciji Vojni dom u ski centru Kopaonik. Tokom otvaranja letnje turističke sezone 2018. godine, otvoreni su i radovi na višespratnoj parking garaži. Planiran završetak radova je bio decembar 2018. godine, međutim, usled izuzetno loših vremenskih uslova odnosno neuobičajeno kišnog leta, završetak parking garaže je odložen za početak ski sezone 2019/2020.

Izgradnja višespratne parking garaže u Ski centru Kopaonik ispunjava uslov dozvoljene udaljenosti od polaza žičara. Planirani broj parking mesta je 312.

Garaža se gradi na lokaciji Vojni dom; Foto: infokop.net

Praćenje popunjenosti će biti u realnom vremenu te će se putem korisničkih mobilnih aplikacija.

Pored parking mesta, garaža će sadržati i prateće prostorije za operatere i sanitarni čvor u prizemlju objekta. Predviđene su i pristupne površine za vozila i pešake, svetlosno-informativna signalizacija van objekta i u objektu, sistem protiv-požarne zaštite, sistem upravljanja i naplate na parkiralištu koji podržava rad i preko korisničkih mobilnih aplikacija, sistem automatskog čitanja registarskih tablica, video nadzor svih aktivnosti na parkingu i samouslužna perionica za pranje dva vozila sa automatskom naplatom.

Rezervacija garaže pametnim telefonom

Garaža će sadržati i senzorski sistem praćenja zauzetosti parkinga. Praćenje popunjenosti će biti u realnom vremenu te će se putem korisničkih mobilnih aplikacija (za Android, iOS i veb) vršiti rezervacija i plaćanje parking mesta.

Praćenje popunjenosti će biti u realnom vremenu putem mobilnih aplikacija; Foto: infokop.net

Heliodrom u drugoj fazi

U drugoj fazi izgradnje, projektom je predviđena i izgradnja helidroma sa pratećim prilazom za merodavno vazduhoplovno vozilo MI-17.

Investitor je Ministarstvo odbrane Srbije, finansijer JP „Skijališta Srbije“, a sufinansijer Ministarstvo Trgovine. Sama investicija je vredna 570 miliona dinara, Ministarstvo Trgovine je izdvojilo 100 miliona dinara dok će ostatak biti izdvojen iz redovnog poslovanja JP „Skijališta Srbije“.

Cena parkiranja u garaži na Kopaoniku

Planirana dnevna cena parkiranja u garaži je 1.900, a svaki započeti sat tarifiraće se sa 150 dinara. Mesečna karta će moći da se kupi po ceni od 45.000 dinara.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *