Aktuelno, Rasveta

Prva lampa sa super brzim Li-Fi bežičnim signalom

Želite brz internet i lepu lampu na vašem radnom stolu? Evo proizvoda za vas!

Kompanija Oledcomm predstavila je na sajmu CES 2018 u Las Vegasu proizvod MyLiFi, prvu lampu na svetu sa Li-Fi signalom koji obezbeđuje brzinu bežičnog prenosa podataka od čak 1 Gbps što je oko 100 puta brže od prosečnog Wi-Fi signala.

Lampu MyLiFi je za Oledcomm osmislio Pierre Garner iz dizajnerske kuće Eliumstudio, a njen dizajn je savremen i praktičan – baš kao i super brzi bežični internet koji sa sobom donosi.

MyLiFi se pravi u tri boje

Li-Fi signal se prenosi putem LED svetla koje se pali i gasi u intervalima merenim u nanosekundama.

Okosnicu MyLiFi lampe čini sama Li-Fi sijalica koja je ustvari pametni izvor svetlosti koji osim što obezbeđuje svetlo ujedno nudi i veoma brzi internet. Naime, Li-Fi signal se prenosi putem LED svetla koje se pali i gasi u intervalima merenim u nanosekundama, što ljudsko oko ne može da percipira. U laboratorijskim uslovima su na ovaj način dostignute brzine prenosa i do 224 Gbps!

Lampa emituje internet signal brzine do 1 gigabit u sekundi

Razigran dizajn

Sijalicom se može kontrolisati putem pametnih aplikacija na mobilnim telefonima pa joj se može menjati temperatura svetlosti od 2200K do 6500K u zavisnosti od toga kakav ambijent korisnik želi.

Lampa MyLiFi napravljena je od laganog aluminijuma, koji je ofarban u čistu belu boju, i od kabla koji se može naručiti u plavoj, crvenoj ili žutoj boji. Ovaj detalj razigrava dizajn lampe i govori korisnicima da se radi o specifičnom proizvodu. Ta specifičnost je naravno mogućnost emitovanja veoma brzog internet signala koji ide do brzine od čak 1 Gbps. Zbog ovakvih tehničkih karakteristika, lampa je idealna za korišćenje u prostorima s puno ljudi kao što su kancelarije, prodavnice, hoteli, muzeji ili aerodromi – baš tamo gde smo navikli da se internet vuče.

USB adapter kojim se možete direktno povezati na LiFi mrežu

Li-Fi signal je kriptovan tako da omogućuje bezbedno surfovanje. Zahvaljujući Li-Fi adapteru (slika iznad), svaki USB kompatibilan uređaj može se direktno priključiti na lampu i tako se povezati na mrežu.

Cena od 840 dolara nije baš mala…

Jedini problem je cena lampe. Kao i kod svih tehnologija u povoju, tako je i tehno stvarčica veoma skupa pa ćete za MyLiFi lampu morati da izdvojite 840 dolara.

Kad ste već ovde…

Firme iz kategorije Rasveta:

Dodaj firmu u Adresar

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *