Sajmovi

Zelena gradnja – jedini sektor građevinarstva koji beleži rast

Kompanija “Knauf Insulation” učestvovaće na predstojećem Sajmu zelene gradnje, koji će se od 27. februara do 1. marta 2013. godine održati u Belexpocentru.

Na ovom međunarodnom sajmu, koji će se po drugi put održati u Srbiji, jedan od predavača biće i Šo Hjuz (Siân Hughes), direktor javnih poslova i korporativne komunikacije kompanije “Knauf Insulation” iz Brisela, za Evropsku uniju. Kompanija Knauf Insulation na ovogodišnjem Sajmu zelene gradnje će pored energetske efikasnosti predstaviti i značaj održivih materijala, koji su ključni za održivo izgrađenu okolinu, jer u osnovi održivih zgrada jesu održivi materijali. Ulaz na sajamski deo manifestacije je slobodan.

Tokom tri dana trajanja, Sajam zelene gradnje okupiće veliki broj izlagača iz Srbije, Nemačke, Hrvatske, Italije, Crne Gore, Austrije, Švajcarske i drugih zemalja, koji će se predstaviti u oblasti održivih materijala i energetske efikasnosti. Sajam zelene gradnje postao je značajna manifestacija u regionu, koju je pored Ministarstva građevinarstva i urbanizma Republike Srbije podržala i Nemačka privredna komora, Američka privredna komora, Delegacija italijansko – srpske privredne komore, kao i Slovenački poslovni klub i Konfindustrije – Udruženja itsajam-zelene-gradnjealijanskih privrednika u Srbiji i mnogi drugi.

Predstavnica kompanije “Knauf Insulation”, Šo Hjuz, na Sajmu zelene gradnje biće jedna od predavača drugog dana Sajma, a teme konferencije u okviru kojih će govoriti su Održive strategije – energija i obnavljanje postojećih zgrada, kao i održivi materijali i važnost da zgrade postanu energetski efikasne.

„U vreme svetske ekonomske krize, kada su nam potrebna nova radna mesta i ekonomski oporavak, pokazalo se da su zgrade neiskorišćeni prirodni resurs. Sada je pravo vreme da se ovaj resurs iskoristi i da pomogne u stvaranju održive budućnosti“, rekla je Šo Hjuz, direktor javnih poslova i korporativne komunikacije kompanije “Knauf Insulation” i dodala da je zelena gradnja jedini sektor građevinarstva koji beleži neprestani rast.

Marija Golubović, predsednica Saveta zelene gradnje Srbije napomenula je da će jedna od ključnih tema ove godine biti obnova postojećih zgrada u cilju unapređenja kvaliteta života korisnika i održive upotrebe zgrada, kao i da će se ovogodišnji Sajam fokusirati na svetske trendove u održivoj gradnji iz oblasti arhitektonskog i inženjerskog održivog projektovanja, upravljanja zelenim investicijama, energetske efikasnosti i korišćenja obnovljivih izvora energije.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *