Aktuelno

Novi luksuzni hotel u Vrnjačkoj banji

Vrnjačka Banja bi uskoro mogla da dobije luksuzni hotel neposredno uz pešačku promenadu.

Predviđeno je da taj ugostiteljski objekat ima 18 soba, 2 apartmana, restoran, i nezaobilazne sadržaje kao što su velnes i spa. Lokacija i idejno rešenje su spremni, a tvorci projekta su u potrazi za investitorom koji bi, prema procenama, trebalo da uloži 1,3 mil EUR.

– Ideja za ovakav objekat se rodila vrlo spontano u komunikaciji sa mojim prijateljem, koji je inače i vlasnik parcele na kojoj je hotel projektovan. U kontekstu razgovora na temu posla i priče o turizmu i ugostiteljstvu u Vrnjačkoj Banji došli smo na zajedničku ideju da napravimo mali luksuzni hotel koji bi bio pozicioniran neposredno uz banjsku promenadu, na prestižnom i ekskluzivnom mestu. Pošto je u svetu tendencija izgradnja hotela sa raznovrsnim propratnim sadržajima, poželeo sam da taj koncept realizujemo u Vrnjačkoj Banji – kaže u razgovoru za „eKapiju“ Branimir Lukić, arhitekta i vlasnik firme „AteljeAL„.

hotel_vrnjacka_banja_ateljeal_210213Lukić napominje da je parcela na kojoj je hotel projektovan pozicionirana u centru poznate turističke destinacije.

– Blizina i dostupnost dodatnih sadržaja koje banja nudi, doprinose još većem kvalitetu i atraktivnosti lokacije. Povlačenjem objekta hotela uz susedni objekat, oslobađa se prostor dvorišta koji se ambijentalno može povezati sa prostorom trga. Objekat hotela je kubične i svedene forme, koji ima cilj da se vizuelno izdvoji iz prostornog konteksta, čime se ostvaruje jedinstvena i prepoznatnjiva forma. Građevinsko zemljište nema potrebna dokumenta za ovakav tip objekta, ali postoji inicijativa opštinskih vlasti da se podrže projekti koji bi doprineli razvoju turizma, otvaranje kvalitetnih turističkih objekata i zapošljavanju lokalnog stanovništva.

Predviđeno je da hotel ima 20 smeštajnih jedinica, od kojih su 2 luksuzna apartmana na poslednjem nivou. Sastavni deo hotela bi bio restoran sa 50 mesta na koji se nadovezuje terasa gde je moguće ostvariti još 50 mesta u periodu kada je lepo vreme.

– Postoji ideja da se u saradnji sa grupacijom koja poseduje lanac restorana, u sklopu hotela otvori kuhinja sa potpisom, čime bi arhitektura, dizajn i gastronomija zajedno formirali konzistentan i koherentan koncept – navodi naš sagovornik.

hotel_vrnjacka_banja_ateljeal_220213Osim restorana i terase, u prizemlju objekta predviđen je lobi, bar, a u podrumu hotela su planirani velnes i spa sadržaji.

– U okviru sadržaja za opuštanje predvideli smo bazen, saune, prostor za masažu, fitnes centar i slične sadržaje koji su koncipirani tako da gostima pruže maksimalan komfor.

Lukić napominje da je hotel prilagođen svim posetiocima banje, jer, kako kaže, adekvatna opremljenost i raznovrsnost sadržaja pruža podjednake mogućnosti svim starosnim grupama, od najmlađih do najstarijih.

Procenjena građevinska vrednost objekta sa opremanjem bi iznosila oko 1,3 mil EUR, uzimajući u obzir opremanje po najvišim tehnološkim i estetskim standardima.

(eKapija)

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *