Banke i krediti

UniCredit Banka se uključila u projektno finansiranje uz subvenciju države

UniCredit Banka se danas, potpisivanjem Ugovora sa Ministarstvom životne sredine i prostornog planiranja, uključila u program subvencionisanog projektnog finansiranja.

Kao jedan od lidera u ovoj oblasti, UniCredit Banka je do sada učestvovala u izgradnji od preko 300.000 m2 objekata raznih namena, a u ovom trenutku kreditira stanogradnju po modelu projektnog finansiranja sa više od 50 miliona evra. Učešćem u ovom programu, Banka će pružiti podršku građevinskoj industriji i istovremeno uticati na povećanje ponude stanova. Jedan od ciljeva ovog programa je i taj da građanima omogući da po znatno povoljnijim cenama od tržišnih sebi obezbede stambeni prostor. U skladu sa tim, Banka će po veoma konkurentnim uslovima omogućiti klijentima kupovinu stanova na kredit u objektima čiju izgradnju finansira.

Investitorima kojima je neophodna finansijska podrška za izgradnju objekta, UniCredit Banka nudi model subvencionisanog projektnog finansiranja koji im obezbeđuje kredite po znatno nižim kamatnim stopama od tržišnih. Banka će finansirati projekte izgradnje stambenih objekata u zavisnosti od specifičnosti i izvodljivosti projekta. Kamatna stopa koju će investitori plaćati iznosi oko 2% na godišnjem nivou, dok je period otplate do 3 godine. Otplatu ovog kredita investitor vrši iz prihoda od prodaje nekretnina, a nakon njene izgradnje.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *