Aktuelno, Banke i krediti

PayPal u Srbiji

Najpoznatiji svetski sistem za plaćanje preko Interneta, PayPal, ove godine bi napokon mogao da bude omogućen i za građane Srbije.

Ministarstvo telekomunikacija završilo je pregovore sa kompanijom eBay, vlasnikom PayPal-a, koja je zainteresovana da uključi Srbiju u svoj sistem elektronskog plaćanja. Učestale internet krađe koje su iz Srbije vršene tokom 90-tih i prvih godina 21. veka dovele su do toga da naša zemlja bude na crnoj listi pojedinih servisa, zbog čega Srbije nema na listi zemalja iz kojig korisnici mogu da se registruju. Tako je kupovina preko eBay-a za sada nemoguća iz Srbije.

Jedan od glavnih razloga zašto ne možemo da naručujemo preko eBay-a je zbog toga što Srbije nema među zemljama kojima je omogućen PayPal, internet servis novčanih transakcija. Međutim, ta činjenica bi do kraja godine mogla da se promeni. Prema rečima ministarke telekomunikacija, Vlada Srbije intenzivno radi na tome da PayPal sistem zaživi i u Srbiji. Na ovaj način bi značajno bila olakšana kupovina, ali i prodaja proizvoda iz Srbije, a to se posebno odnosi na korišćenu robu i nove proizvode manje vrednosti.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *