Konkursi

Novinarski nagradni konkurs: Izolacijom do energetskih pasoša

Centralno evropski forum za razvoj, CEDEF, u saradnji sa Udruženjem novinara Srbije, UNS, i Nezavisnim udruženjem novinara Srbije, NUNS, a pod pokroviteljstvom kompanije CERESIT raspisao je još jedan nagradni novinarski konkurs za najbolji medijski prilog na temu: “Izolacijom do energetskih pasoša“.

Cilj konkursa je unapređenje informisanosti javnosti i privrede o značaju izolacije kao jednog od ključnih faktora energetske efikasnosti u zgradama. Sektor zgradarstva je energetski najzahtevniji sektor u Evropi i Srbiji na koji se odnosi preko 40% ukupne potrošnje energije. U cilju unapređenja energetske efikasnosti, Republika Srbija je u skladu sa Direktivama EU donela Pravilnik o uslovima, sadržini i načinu izdavanja sertifikata o energetskim svojstvima zgrada koji je stupio na snagu 30. septembra 2012.

energetski-pasosKonkurs je otvoren do 31. januara 2013. godine. Nagrada za najbolji prilog je studijsko putovanje u jedno od evropskih predstavništva kompanije Henkel CERESIT. Prema ugovoru CEDEFa i kompanije pokrovitelja konkurasa, CEDEF se obavezuje da organizuje i sprovede sve aktivnosti u vezi sa nagradnim medijskim konkursom, dok je kompanija pokrovitelj u obavezi da realizuje nagradu.

Žiri će razmatrati prijave na osnovu doprinosa podizanju svesti javnosti i privrede o značaju izolacije u građevinskim objektima i upotrebi materijala koji štede energiju, ali neće zanemariti ni opšte novinarske kriterijume, kao što su kreativnost, originalnost, etičnost, kao i doprinos pozitivnim promenama u društvu.

Uslovi konkursa:

Pravo na učešće imaju svi novinari/ke, odnosno medijske kuće koji su objavili radove u medijima na teritoriji Republike Srbije. Na konkursu mogu učestvovati i predstavnici inostranih medija sa prilozima koji su emitovani na teritoriji Srbije. Svaki novinar/ka ima pravo da dostavi maksimum tri priloga. U izbor ulaze novinarske forme: izveštaj, intervju, članak, reportaža, itd, a nagrada se dodeljuje za rad objavljen ili emitovan u periodu od 01.01.2012. do 31.01.2013. godine.

Način prijavljivanja:

Prijavu na konkurs može poslati redakcija ili pojedinac na email: [email protected] ili putem pošte na adresu CEDEF-a sa naznakom za konkurs (CEDEF – Centralno-evropski forum za razvoj, Žorža Klemansoa 13, 11000 Beograd).

Prijava za konkurs se nalazi na interenet prezentaciji www.cedeforum.org.

Format prijave:

· Za štampu – skeniran tekst ili isečak ili Word dokument

· Internet – Word dokument sa linkom

· Za TV – DVD disk

· Za radio – CD u mp3 formatu

Stručni žiri:

Stručni žiri će pregledati dostavljene materijale i doneti odluku o dodeli nagrade. Članovi žirija su:

Jovanka Arsić-Karišić, predsednik UO CEDEF-a,
ujedno i predsednik žirija

Jovan Šarenac, direktor, Henkel CERESIT

Jelka Jovanović predstavnik NUNSa

Petar Jeremić, predsednik IO UNSa

dr Miodrag Mesarović, generalni sekretar Komiteta Srbije Svetskog saveta za energetiku

Slavica Gligorović, novinar RTS1, pobednica na prethodnom konkursu za medije koji je CEDEF organizovao pod pokroviteljstvom kompanije Henkel CERESIT

Odluka o najboljem prilogu biće doneta tokom februara 2013. godine po principu najvećeg broja osvojenih poena i objavljena na sajtovima: CEDEF-a, Media Centra, UNS-a i NUNS-a.

Kontakt za medije : Vesna Marković, 011 / 30 36 134, 062/ 50 57 50,

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *