Prijavite svoj objekat od opeke za vrednu nagradu; Foto: Thomas Wrede
Konkursi

Prijavite projekat za Wienerberger nagradu Brick Award 22

Arhitekte, međunarodni kritičari arhitekture i novinari mogu prijaviti svoje projekte od 11. januara do 8. aprila 2021. 

Brick Award je međunarodno priznata nagrada i predstavlja nagradu za izvanrednu arhitekturu od opeke. Za nagradu Brick Award 2022, Wienerberger poziva arhitekte, kritičare arhitekture i novinare arhitekture iz čitavog sveta da prijave svoje objekte.

Nagrada Wienerberger Brick, koja je prvi put uvedena 2004. godine, arhitektonska je nagrada koja se dodeljuje svake dve godine za izvanredne primere modernih i inovativnih arhitektonskih rešenja u kojima se koristi opeka. Prijave projekata putem on line alata mogu podneti arhitekte, kritičari i novinari arhitekture.

Grand Prize pobednik Brick Award 20: University of Silesia; Foto: Adrià Goula

Kako učestvovati

Prijave za Brick 2022 su već počele. Arhitekte, međunarodni kritičari arhitekture i novinari mogu prijaviti svoje projekte od 11. januara do 8. aprila 2021. Projekti koji uđu u uži krug nominacija će biti objavljeni na web stranici, kao i Facebook, Instagram i LinkedIn društvenim mrežama. Pobednici konkursa će biti predstavljeni na ceremoniji Brick Award 2022.

Važan kriterijum za podnošenje prijava je da se značajan deo projekta mora sastojati od glinenog građevinskog materijala i mora biti aktuelni projekat, koji je završen 2018. ili nakon te godine.

Projekti ne moraju striktno biti sagrađeni Wienerberger glinenim materijalima, to nije preduslov za konkurisanje. Mogu se prijaviti projekti kod kojih je upotrebljena nova ili već korišćena opeka.

Pobednik u kategoriji “Working together“ na Brick Award 20: City Archive Delft; Foto: Stefan Müller

Vredne nagrade

Nakon završetka faze podnošenja prijava, žiri novinara i kritičara arhitekture odabraće 50 projekata koji ulaze u uži izbor za ovo priznanje. Ovi projekti će pronaći svoje mesto u knjizi Brick 22 u proleće 2022. Nakon toga međunarodni žiri će odabrati pobednike, koje očekuju vredne nagrade.

Prijavite projekat

Brick Award je internacionalno priznata arhitektonska nagrada, u organizaciji kompanije Wienerberger, koja se dodeljuje kao priznanje modernoj i inovativnoj arhitekturi.

Više informacija i formular za prijavu možete potražiti OVDE.

Pogledajte i ovo:

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *