Banke i krediti

Neoklis Neokleus novi predsednik IO Pireus banke

Za novog predsednika Izvršnog odbora Pireus banke u Srbiji imenovan je Neoklis Neokleus (Neoclis Neocleous).

Kako se navodi u saopštenju te banke, do zvaničnog stupanja Neokleusa na dužnost predsednika Izvršnog odbora Piraeus banke u Srbiji tu funkciju obavljaće Konstantinos Vajotis (Konstantinos Vagiotis), član Izvršnog odbora.

Neokleus je je u Pireus bankarskoj grupi, koja je vlasnik Pireus banke u Srbiji, počeo da radi u oktobru 2007. godine, a do sada je obavljao funkciju direktora Sektora za poslove sa privredom Pireus banke na Kipru.

Pre ulaska u Pireus bankarsku grupu, tokom 18 godina radnog iskustva u Kiparskoj banci, obavljao je rukovodeće funkcije u oblastima korporativnog bankarstva, restruktuiranja plasmana, kreditiranja, faktoringa i mreže filijala u Grčkoj i na Kipru.

Dosadašnji predsednik Izvršnog odbora Dimitris Frangetis nastaviće karijeru u jednoj od najvećih bankarskih grupacija u Grčkoj, navodi se u saopštenju Pireus banke Srbija.

Piraeus bankarska grupa trenutno posluje preko mreže koju čini 900 filijala u Grčkoj, Srbiji, Rumuniji, Bugarskoj, Albaniji, Egiptu, Ukrajni, Kipru, Velikoj Britaniji i SAD.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *