Aktuelno, Novi objekti

Ikea gradi naselje u Londonu

Švedski gigant u proizvodnji nameštaja, IKEA, pokušava da sprovede svoje ideje i koncepte u novim oblastima urbanizma, pa je tako ova kompanija predložila da izgradi kompletno naselje u Istočnom Londonu.

Nakon prodora u enterijer svake pojedinačne porodice i uvođenjem IKEA standardne kuće koju radi kćerka kompanija BoKlok, čini se da je vreme za kompletan IKEA komšiluk, prenosi Huffington Post. LandProp, takođe deo IKEA grupe, planira da izgradi naselje od 1.200 kuća, prodavnica, kafića i hotel sa 350 soba.

Celih 10,52 hektara zemljišta u blizini Olimpijskog parka u Stratfordu biće okruženo sa dva plovna puta i imaće vodu kao centralni koncept. Londonska nova „mini-Venecija“ ponudiće sve mogućnosti za stanovnike u cilju iskorišćenja maksimum potencijala njihovih lokacija pored vode korišćenjem pristaništa, usluga vodenih taksija, pa čak i sa plutajućim koktel barom. Celokupna operacija izgradnje bi trebalo da počne u 2013. godini, nakon dobijanja potrebnih dozvola.

 

 

„Cilj je da se stvori prijateljska idila susedstva, sa dvorištima i javnim trgovima koje ohrabruju interakciju, dok će neprilagođeni aspekti života biti svedeni na minimum. Automobili će biti parkirani u podzemnim parkiralištima i smeće će se diskretno odlagati kroz podzemne tunele. Škole, zdravstvene ustanove i jaslice biće izgrađene u cilju smanjenja nezgodnog putovanja ka drugim delovima grada.“

 

(gradjevinarstvo.rs)

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. smilja

    Mogla bi Ikea jedno naselje da napravi i u Kragujevcu! 🙂

Ostavite odgovor

Obavezna polja *