Aktuelno, Građevinarstvo

Infografik: Najsmrtonosnija gradilišta svih vremena

Grupacije Safer America i DAM Firm uradili su zajedničko istraživanje i napravili potresan sajt s prilično zastrašujućim podacima.

Da su gradilišta opasna po živote radnika, odavno je poznato. Zbog toga su poštavanje strogih pravila rada i korišćenje HTZ opreme obavezni ukoliko se žele sačuvati životi. Međutim, nije oduvek bilo tako…

A kako je bilo možete pogledati na sajtu DAM Firm koji preko infografika predstavlja užasnu statistiku najsmrtonosnijih gradilišta na svetu svih vremena.

smrtonosna-gradilista-3

Neslavno prvo mesto nosi ubedljivo izgradnja Panamskog kanala. Ovo gradilište odnelo je čak 30.609 života što je stopa od čak 408 smrtnih slučajeva na 1.000 radnika.

smrtonosna-gradilista-4

Odmah za njim slede gradilišta železnice Burma-Siam (385,45 poginulih radnika na 1.000), tunela Hawks Nest (152,8), kanala na Baltičkom moru (95,24) i tako dalje.

smrtonosna-gradilista-2

Nažalost, postoje i aktuelni primeri gradilišta smrti. Tragična situacija je na izgradnji stadiona za svetsko prvenstvo u Kataru gde je procenjeno da će poginuti oko 1.200 ljudi – jedan radnik dnevno!

smrtonosna-gradilista-5

Pogledajte kako izledaju smrtonsne vrućine u Indiji koje tope asfalt.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *