Ovakav sistem ne samo da pojednostavljuje parkiranje, već se i izbegavaju potencijalna oštećenja automobila, smanjuje se stres kod vozača, a i značajno se štedi na vremenu.

Zamislite da nema nerviranja zbog nemarnog parkiranja vozača na dva parking mesta ili zbog uzaludnog kruženja po garaži u potrazi za slobodnim parking mestom. Zahvaljujući parking robotu, izumu kineske kompanije Hikvision iz Hangdžoua, ovakva situacija postaje realnost.

Vaše je samo da uvedete automobil u garažu

Parking robot funkcioniše kao automatizovana platforma, koja parkira automobil po komandi i vraća ga kada to zatražite. Prilikom ulaska u garažu, vlasnici automobila zaustavljaju svoje vozilo na metalnu platformu, koju zatim preuzima robot podvlačeći se pod platformu i vozi je zajedno sa automobilom do slobodnog parking mesta gde ga uredno parkira.

Pogledajte kako to izgleda:

Vozilo se zaustavlja na platformi, koju zatim preuzima robot i vozi je zajedno sa automobilom do slobodnog parking mesta.

Ovakav sistem ne samo da pojednostavljuje parkiranje, koje je pritom savršeno uređeno, već se i izbegavaju potencijalna oštećenja automobila, smanjuje se stres kod vozača, a i značajno se štedi na vremenu.

Ovako izgleda autonomni robot koji prevozi automobile na platformi:

Senzori koji pomažu robotu da se orijentiše:

Kad ste već ovde…