Prezentacije

Kako do gradnje po ekološkim standardima

Kompanija Knauf Insulation učestvovaće na predstavljanju održivih građevinskih materijala i sistema gradnje koji su dostupni na srpskom tržištu.

Dvodnevni seminar na ovu temu biće održan u četvrtak i petak, 28. i 29. juna u Beogradu, u organizaciji Saveta zelene gradnje.

Prvog dana, pod nazivom „Uticaj materijala na životnu sredinu“, predstavnica Knauf Insulation održaće prezentaciju na temu „LCA (Life Cycle Assessment – procena životnog ciklusa) i merenja do održivosti“.

„Cilj prezentacije je da se stručnoj javnosti približi pojam LCA, odnosno da predstavimo način na koji možemo da procenimo uticaj građevinskog proizvoda na životnu sredinu kroz sve faze njegovog života, uzimajući u obzir uticaje na životnu sredinu od faze vađenja sirovina, preko proizvodnje, distribucije, upotrebe, održavanja i reciklaže“, objašnjava Anđelina Kuzmanović, direktor marketinga kompanije Knauf Insulation u Srbiji.

Održivost i energetska efikasnost su misije od presudne važnosti za Knauf Insulation, trećeg po veličini svetskog proizvođača termoizolacije i jednog od glavnih zagovornika striktnog poštovanja Evropske regulative u oblasti energetske efikasnosti. Kako bi promovisala ove poruke, kompanija se nedavno pridružila Evropskoj regionalnoj mreži Svetskog saveta zelene gradnje. Kao deo koalicije od 80 nacionalnih Saveta zelene gradnje, Knauf Insulation je najveća međunarodna organizacija koja ima uticaj na tržište zelene gradnje.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *