Enterijeri

Kako klizni zid pravi od malog, veliki stan

Studio MKCA dizajnirao je enterijer jednog njujorškog stana od 36 metra kvadratnih kojeg krasi pomerajući zid.

Ovaj stan , nazvan 5:1 Apartment najnoviji je stepen evolucije u oblasti mikro stanovanja. Ideja je da, iako male kvadrature, ovaj stan treba da sadrži sve funkcionalne i prostorne elemente potrebne za život, rad, spavanje, zabavu, uključujući i kuhinju, trpezariju i kupatilo. Dakle, sve prostorne celine treba da se spakuju u 36 metara kvadratnih.

small apartment 01

Najzanimljiviji deo ovag stana svakako je motorizovani pomerajući zid sa televizorom. Ovaj zid nalazi se između dnevne i spavaće sobe, koja zapravo i ne postoji dok se zid ne pomeri. Kako se zid kreće ka dnevnoj zoni, tako se otvara krevet smešten u vertikalnoj pregradi, kao i ugradni ormar.

small apartment 02

small apartment 03

Kućište televizora, koji se nalazi u pregradi zida, može da se rotira za 180 stepeni tako da se može gledati i iz kreveta.

small apartment 04

Tokom dana, kada je dnevna zona u punoj veličini, neometano se može koristiti i radni sto, police kao i mini bar. Na prostor dnevne zone nadovezuje se i trpezarija predviđena za ručavanje četiri osobe.

small apartment 05

small apartment 06

Postojeća kuhinja proširena je kako bi se stvorilo više prostora za rad. Ona je svedena, u beloj boji i čiste forme. Proširivanjem je dobila dodatni prostor za skladištenje namirnica i za frižider.

small apartment 07

small apartment 08

Kupatilo je, takođe, u potpunosti renovirano.

small apartment 09

Nova LED rasveta postavljena je u celom stanu, uključujući i prostor ispod postojećih greda.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Marko

    Jako interesantna ideja pokretnog zida, ali isto tako jako disfunkcionalno! Izvuce se zid, lepo izgleda sa pozicije kreveta, ali sesti na kauc i gledati tv, koji je 60cm od subjekta, nikako!
    Pokretni sistem je trebao ici na mesto trpezarijskog prostora, tacnije da se izvlaci sa tog zida. I tako dalje i tako dalje.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *