Izdvojeno, Sajmovi

Salon nameštaja u Milanu: Trendovi u dizajnu enterijera

Saznajte koji su trendovi u uređenju stanova i koja se poznate kompanija pridružila proizvođačima nameštaja.

Solone del Mobile je odlično mesto da se industrija nameštaja susretne s klijentima ali i s dizajnerima enterijera koji će koristeći njihove proizvode uvesti nove trendove u ovoj oblasti.

Pogledajte šta je aktuelno u svetu nameštaja, koje su trendi kombinacije boja, tekstura i mustri i kako modna kuća Desigual vidi sebe u svetu nameštaja.

salon-namestaja-milano

Osim ustaljenih nijasni bež, sive i braon, ove godine često se mogao videti nameštaj plave, roza i narandžaste boje.

fotelja

namestaj-roza-nijanse

Franco-Ferri

sajam-2015

Nameštaj bez ručkica

Zapazili smo da ni na jednom (baš ni na jednom) komadu nameštaja nismo naišli na ručkice. Uglavnom su to skrivene ukopane ručke ili push mehanizmi.

ukopana-ruckica

detalji-ruckice

Ništa bez metala

Akuelno je prirodno drvo sa izraženom teksturom a takođe i mermer s metalom koji se pojavljuje kao deo nameštaja ili kao izražena konstrukcija stolica i stolova.

nemestaj-trend-2015

polica

Trend je da se na jednom komadu nameštaja kombinuju tri ili više različitih ali ipak srodnih boja i tekstura. Na slici ispod je jedan deo police izveden u MDF-u čiji front ali i ivice su obložene prirodnim kamenom debljine 4 mm.

dnevna-soba-6

dnevna-soba-5

Ogledala kao dekorativni element se mogao videti na velikom broju štandova. Oblici ogledala i način slaganja su različiti ali zajedničko im je da ih je mnogo.

ogledalo-na-zidu

ogledala-na-zidu

Nameštaj s frontovima od metala ali i stolice i stolovi s metalnom konstrukciom su napravili ovogodišnji bum. Tako i Diesel Home izrađuje svoje modele nameštaja od metala.

diesel-nemstaj

Mermer i granit je veoma čest na stolovima kako klub tako i trpezarijskim.

klub-stolovi

stolovi-sa-mermerom

Tepisi: Tamno plava je nova crna

Sve ređe se viđaju čupavi tepisi. Njih zamenjuju oni sa kraćim nitima i vintage izgledom. Trend su nijansirani tepisi čije se boje kreću od tamnijih ka svetlijim tonovima a za plavu i teget boju proizvođači ističu da je nova crna – obavezna nijansa!

tepisi-na-sajmu

tepisi-sajam

Modna mustra

Izražena crno bela tekstura Pepito ( Houndstooth ) na nameštaju vrlo često se može videti na štandovima. Izgleda da se sa modnih pista preselila direktno na sajam nameštaja…

teksture-na-foteljama

crno-bela-tekstura-namestaja

tekstura-crno-bela

Ništa bez LED traka

I ove godine nije manjkalo pozadinskog LED stvetla. Tako na štandu nemačkog proizvođača Hülsta dominira i nameštaj s ugrađenim pozadinskim ali i svetlom unutar polica. Takođe, ugrađeno LED svetlo se pojavljuje i u spavaćem bloku kao i u garderoberima.

hullsta-namestaj-trpezarija

svetlo-ugradjeno-u-nemastaj

Desigual Home

Na sajmu su po prvi put namestaj izložio i čuveni proizvođač garderobe Desigual. Posle posteljine, s kojom je započeo svoj plasman na tržište uređenja domova, na red su došle fotelje u njohovim karakterističnim šarenim materijalima. Cena fotelja se kreće od 500 evra pa naviše.

disegual-namestaj

Bentley u dnevnoj sobi

Renomiran proizvođač luksuznih automobila Bentley okušaće se i u enterijerima. Oni su na sajmu nameštaja u Milanu predstavi kolekciju nameštaja namenjenih onima s istančanim ukusom i dubokim džepom.

bentley-sajam-milano

A photo posted by Gradnja.rs (@gradnja) on


Pročitajte još članaka sa sajma nameštaja u Milanu.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *