Enterijeri, Izdvojeno

Bogat detaljima: Koloritni stan od 114 kvadrata

Da skandinavski stanovi ne moraju uvek biti koloritno svedeni, svedoči i ovaj interesantan enterijer u Geteborgu.

Četvorosoban stan u zgradi podignutoj 1908. godine nedavno je potpuno renoviran ali su pritom očuvane neke originalne i autentične stvari. Pre svega zadržana je velika visina tavanice, štukovani detalji, parket, vrata s ogledalima i kamin koji se često koristi preko zime. Ostalo je prepušteno arhitekti koji je na raspolaganju imao 114 kvadrata lepog prostora.

cetvorosoban-stan-02

Arhitekta je odlučio da enterijer bude topao i ušuškan a to je postigao korišćenjem živopisnih detalja i bogatom paletom boja. Pošto su zidovi i stolarija beli, jača koloritna skala nije opteretila prostor već ga je učinila živim.

cetvorosoban-stan-03

Poneki komad nameštaj potiče iz Ikee – kao, na primer, okrugli stakleni klub-sto u dnevnoj sobi.

cetvorosoban-stan-04

Veliki broj koloritnih slika odlično razbija monotoniju belog zida.

cetvorosoban-stan-05  cetvorosoban-stan-06 cetvorosoban-stan-07 cetvorosoban-stan-08 cetvorosoban-stan-09 cetvorosoban-stan-10 cetvorosoban-stan-11 cetvorosoban-stan-12 cetvorosoban-stan-13 cetvorosoban-stan-14 cetvorosoban-stan-15 cetvorosoban-stan-16 cetvorosoban-stan-17 cetvorosoban-stan-18 cetvorosoban-stan-19 cetvorosoban-stan-20 cetvorosoban-stan-21 cetvorosoban-stan-22 cetvorosoban-stan-23cetvorosoban-stan-24

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *