Enterijeri, Izdvojeno

Hipsterski lokal po meri ljubitelja biciklizma

Ova prodavnica bicikala u Meksiko Sitiju napravljena je tako da joj se kupci stalno vraćaju.

Biro DCPP arquitectos projektovao je prodavnicu Distrito Fijo tako da zadovolji želju vlasnika da to mesto postane svratište ljubitelja biciklizma. Zbog toga je lokal osmišljen tako da pored prodavnice bicikala, to bude i mesto gde će bajkeri moći da popiju kafu nakon vožnje po ulicama Meksiko Sitija. Pošto će u lokal dolaziti i oni koji već imaju svoj bicikl, u jednom delu prodavnice napravljen je i servis.

hipsterski-kafe-biciklizam-02

Ovaj lokal od 85 kvadrata ima dva nivoa zbog kosog terena na kojem se nalazi. U prednjem delu prodavnice je šank sa visokim stolicama iznad kojeg su izloženi bicikli za prodaju. Unutar lokala, na gornjem nivou, nalazi se deo kafića sa niskim sedenjem, servis bicikala kao i službene prostorije.

hipsterski-kafe-biciklizam-15

Ceo prostor dizajniran je u hipsterskom stilu: neobrađene betonske površine, crna čelična konstrukcija, crna tabla sa menijem ispisanim kredom, vidljive instalacije, drveni elementi.

hipsterski-kafe-biciklizam-03

Zbog ovakvog pristupa kupcima, ovo mesto postalo je omiljena mesto biciklista u ovom delu grada iako je otvoreno pre samo godinu dana.

hipsterski-kafe-biciklizam-04 hipsterski-kafe-biciklizam-05 hipsterski-kafe-biciklizam-06 hipsterski-kafe-biciklizam-07 hipsterski-kafe-biciklizam-08 hipsterski-kafe-biciklizam-09 hipsterski-kafe-biciklizam-10 hipsterski-kafe-biciklizam-11 hipsterski-kafe-biciklizam-12

Foto: Camila Cossio

hipsterski-kafe-biciklizam-13 hipsterski-kafe-biciklizam-14

Pročitajte i nešto o impresivnom projektu norveške vlade:

Norveška ulaže skoro milijardu dolara u izgradnju 10 biciklističkih koridora

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *