Aktuelno, Antigradnja

Kako prijaviti nelegalnu gradnju

Ukoliko se u vašem komšiluku podiže objekat za kojeg znate da nema dozvolu, prijavite ga direktno Ministarstvu građevinarstva.

Inspekcija ne odgovara na vaše zahteve? Zvali ste nekoliko puta i niko nije izašao da proveri šta se to nelegalno gradi? Radi efikasnijeg rada i lakše komunikacije s građanima, Ministarstvo građevinarstva republike Srbije otvorilo je telefonsku liniju i email adresu za prijavu nelegalne gradnje.

Nelegalni objekti mogu se prijaviti elektronskom poštom na adresu [email protected] ili pozivom na broj telefona 011/361 77 22.

A šta se sve nelegalno gradi u našem okruženju možete proveriti u našoj rubrici Antigradnja.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

8 komentara

 1. ljuban

  Ovo je totalno smesna tema da se neko setio da spreci nelegalnu gradnju. Koliko se nelegalna gradnja prijavljuje i niko od nadleznih ne reaguje ?! Pogledajte Palilulu, Zemun, Kaludjernicu….Nove zgrade od pre mesec dana i niko ne izlazi na teren !

 2. Ilic dalibor

  dobar dan imam jedno pitanje vlasnik sam imanja u selu Babina Luka Opstina Valjevo lista nepokretnosi broj 35 KO Babina Luka dali je potrebna legalizacija bunara

 3. Djoka

  Prijavljivao sam nelegalnu gradnju na zvezdari vise puta, obracao se inspekciji, ministarstvu i novinarima i niko nikada nije dosao da snimi, iako nelegalne zgrade nicu kao pecurke posle kise

 4. Rafe

  Zidanje zgrada sa 14 stanova i samo sa 3 garaže jel to po zakonu još se hvale da im ne može niko ništa ne može jer imaju jake veze sramota svratište u ulicu Milete Jaksica da vidite kako se zida a u zakonu stoji da mora svaki stan da ima garažu ili garažni mesto isto i u ulicu Uroša Trojanovica kako se izdaju dozvole u opštini Zvezdara sa vezom ili novcem sramota trotoari služe za kola a ne za ljude i decu

 5. Zarko

  Napravili su takve propise da gradjani kojima se nanosi direktna šteta na objektima moraju da tuže investitora, u državi sa ovakvim sudstvom. Inspektorka iz ministarstva prosledi službenu belešku u Novi Sad, oni tamo verovatno ne preduzimaju ništa a ovi na lokalu rade šta hoće, i tako cveta investiciona gradnja u Pančevu. Gradjevinska inspektorka iz Pančeva kaže ( u pismenoj formi) da se Zakon o Planiranju i Izgradnji primenjuje kad investitor nema važeće planske dokumente! A neće da objasni kako se dobijaju važeći planski dokumenti za objekat koji nije po propisima.

 6. Sirijna

  Zelim da pitam od terase stana treba biti 2m a ljudi podizu garaze i niko ne placa poraz na to zemljiste em sto me psihički uznemirava lupanjem kome da se obratim dal opstini ili vama ipak ako placamo za stanove porez oni moraju i za garaze i to je sce divlje gradjeno!!! pa molim za odgovor da sam ne preuzimam mere imaju struju iz stana plus pozadi bastu a mi koji ne dugujemo drzavi ili nemamo garaze neko ko ne zivi ovde ima garazu kone se treba obratiti?!

 7. Vladimir Djordjevic

  Razumem ljude koji podnose prijave kada su ugrozeni, ali ne razumem to zlo iz ljubomore kada to rade.

 8. Maja

  Vladimire, svaka Vam čast na komentaru

Ostavite odgovor

Obavezna polja *