Sajmovi

Expositum organizuje REXPO 2012: Međunarodni sajam investicija i nekretnina

Prvi međunarodni sajam investicionih projekata i komercijalnih nekretnina za Jadranski region „REXPO 2012“ biće održan 19. i 20. aprila u Hypo centru u Zagrebu, najavio je organizator sajma – kompanija „Expositum“.


Kako je objašnjeno, glavni cilj događaja je da se okupe svi relevantni činioci sa tržišta investicionih projekata i komercijalnih nekretnina koji su zainteresovani za poslovnu saradnju sa organizacijama i vladom kroz prezentacije poslovnih projekata, mogućnost predstavljanja novih poslovnih ideja i razmenu poslovnog iskustva i kontakata.

 

Podstaknut željom za pokretanjem novog investicijskog ciklusa u Hrvatskoj i regionu, REXPO je prvi poslovni sajam koji se održava u Zagrebu, a za događaj je već pokazano veliko interesovanje.

 

– Bez domaćih i stranih investicijskih projekata teško je ostati konkurentan, a sajam REXPO je idealna prilika za pokretanje ulaganja i kreiranja pozitivne preduzetničke klime – izjavio je Bernard Jakelić, zamenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca, partnera sajma.

 

Organizator najavljuje učestvovanje kompanija iz Hrvatske, kao i iz regiona – Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Makedonije i Albanije, a očekuju se strani investitori iz 30-ak zemalja Europe, Amerike i Azije.

 

Dva REXPO dana biće prilika za poslovne susrete, prezentacije kompanija i projekata na štandovima, panel konferencije i predavanja te neformalna druženja.

 

– Naša jadranska regija jedna je od najatraktivnijih ulagačkih destinacija u Europi, a hrvatska građevinska industrija bi se zbog neprocenjivog iskustva prikupljenog u realizaciji velikog investicijskog ciklusa u domaću infrastrukturu i privatne nekretninske projekte trebala pozicionirati kao predvodnik investicija u regionu. REXPO će biti svojevrsni inicijator oporavka građevinske i nekretninske industrije u Hrvatskoj i regionu, a naša je želja da podstaknemo industriju na primenu najviše svetske prakse i podignemo svest o potrebi pripreme i prezentacije investicijskih projekata na svetskom nivou – izjavila je Sanda Marušić, menadžer projekta REXPO Zagreb 2012.

 

Po uzoru na slične svetske sajmove, MIPIM u Kanu, EXPO REAL u Minhenu i REAL Vienna u Beču, uz sajamski program predviđen je niz dodatnih mogućnosti kao što su REXPO forum, na kojem će se renomirani govornici kroz panel rasprave osvrnuti na aktualne teme vezane za investicione projekte, REXPO matchmaking, unapred organizovani privatni sastanci među zainteresiranim učesnicima sajma, REXPO speed matching, kratke prezentacije projekata ili usluga u okviru REXPO business loungea s ciljem brze razmene informacija i kontakata, te REXPO gala party, na kojem će se učesnici u neformalnoj atmosferi družiti nakon prvog dana sajma u prigodnom ambijentu.

 (eKapija)

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *