Aktuelno

Kampanja: Kupite ciglu za Teslin muzej u Njujorku

Ako za 125 dolara kupite ciglu, moći ćete na nju da ispišete sopstevni natpis koji će postati sastavni deo muzeja Nikole Tesle.

Crtač internet stripova The Oatmeal, koji se zapravo zove Matthew Inman, još je pre dve godine pokrenuo kampanju u kojoj je prikupio 1,37 miliona  dolara za izgradnju muzeja Nikole Tesle u Njujorku. Država je pripomogla sa svojih 850.000 dolara, a povodom izumiteljevog rođendana, u julu ove godine, Inman se obratio za pomoć i Elonu Musku koji je na prikupljeni iznos odlučio da donira još milijun dolara, piše Bug.

nikola-tesla-muzej-cigla-1

Sve ovo bilo je dovoljno da se lokalitet spasi kao i da se stari Teslina laboratorija otkupi za potrebe izgradnje muzeja. Sada treba početi s gradnjom, pa se Inman ponovno odlučio da se obrati crowdfunding zajednici i poštovaocima lika i dela Nikole Tesle. U novoj crowdfunding kampanji na servisu Indiegogo doslovno prodaje – cigle. Za cenu od 125 dolara moguće je kupiti najmanju ciglu i na nju dodati sopstevni natpis, do 60 znakova. Dostupne su i nešto skuplje opcije koje uključuju veće cigle s mogućnošću apliciranja logotipa ili pak s više teksta. Sve one biće ugrađene u zidove muzeja.

nikola-tesla-muzej-cigla-3

Cilj kampanje je prikupiti 200.000 dolara, a nakon samo nekoliko sati od pokretanja prikupljen je gotovo čitav iznos. The Oatmeal je u ovoj kampanji predvideo i pojavu nekog novog dobročinitelja tipa Elona Muska, pa je kao najskuplji perk postavio opciju „što god hoćete“ . Ona košta milion dolara, a izdašnom donatoru nudi upravo to – u dogovoru s voditeljem projekta onaj ko kupi ciglu za milion dolara može birati način na koji će se taj novac iskoristiti.

Ako i vi želite da kupite ciglu, možda čak i onu za milion dolara, posetite crowfunding sajt Indiegogo.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *