Foto: Mapei
Materijali, Promo

Mapei rešenja za besprekorne i trajne bazene

Mapei materijali su ključni za izradu mnogih bazena širom Srbije što svedoči o reputaciji i poverenju koje uživa u građevinskoj industriji.

Elegantni bazeni različitih oblika savršeno se uklapaju u savremeni životni stil. Kao prostor za osveženje, rekreaciju i opuštanje, postali su česti deo naše svakodnevice.

Danas su nezaobilazni kod izgradnje modernih hotela, turističkih naselja i ekskluzivnih rezidencijalnih kompleksa, odražavajući potrebe i želje ljudi da uživaju u svom okruženju na potpuno nov i luksuzan način.

Foto: Mapei

Materijali koji donose prednost

Ključ za savršen ishod izgradnje bazena leži u dobrom timu dizajner-izvođač i kvalitetnim materijalima. Međutim, najvažniji korak u osiguranju dugovečne funkcionalnosti je pravilan izbor hidroizolacije. U tom smislu, Mapelastic cementni hidroizolacioni premaz pruža pouzdanu i dugotrajnu zaštitu.

Ovaj proizvod je osmišljen da obezbedi vrhunsku vodonepropusnost a ima impresivan portfolio sa više od 300 miliona kvadratnih metara ugrađenih širom sveta koji su potvrda njegove izuzetne efikasnosti. Pošto je fleksibilan, ima sposobnost da premosti mikro-pukotine u podlozi. Ovo je važno jer beton može biti podložan pucanju usled promena temperature ili drugih uticaja.

Ključ za savršen ishod izgradnje bazena leži u dobrom timu dizajner-izvođač i kvalitetnim materijalima.

Druga veoma bitna komponenta je lepak. Među rešenjima za lepljenje završnih obloga u bazenu posebno se ističe cementni lepak Ultralite S2 Flex. Izuzetno dobro reaguje na naprezanja u podlozi bez rizika od pucanja ili odvajanja obloge, zahvaljujući svojoj visokoj deformabilnosti.

Jedna od važnih prednosti je produženo otvoreno vreme u odnosu na tradicionalne cementne lepkove, koje izvođačima pruža više vremena za korekcije, naročito pri radu na višim temperaturama ili na otvorenom. Odlikuju ga fina granulacija i snežnobela boja koja ističe lepotu i teksturu staklenog mozaika.

Foto: Mapei
Foto: Mapei
Foto: Mapei
Foto: Mapei

Estetika i funkcionalnost u savršenom skladu

Za dugotrajne i izdržljive fuge u bazenima, odličan izbor je epoksidna masa za fugovanje Kerapoxy Easy Design. Otporna je na hemikalije kao što su hlor i drugi tretmani za održavanje kvaliteta vode, što osigurava dugotrajnost i stabilnost ugrađenog materijala.

Nudi široku paletu tonova koji zadovoljavaju različite dizajnerske zahteve. Boje su postojane i ne podležu promenama usled UV zračenja i hemijski tretirane vode. Prednost ove mase je i dodatna sigurnost u održavanju visokog nivoa higijene, jer je otporna na pojavu buđi i sertifikovana kao proizvod koji sprečava stvaranje i umnožavanje mikroorganizama.

Silikonska masa za zaptivanje Mapesil AC će upotpuniti celokupnu vodonepropusnost na ključnim mestima u bazenu. To uključuje zaptivanje spoljašnjih i unutrašnjih uglova kao i spojeva između elemenata kao što su stepenice, hidromasažni elementi, mlaznice, podvodna rasveta, itd.

Foto: Mapei

Neizostavni za kvalitetan bazen

Ako se vratimo u prošlost, još od 50-ih godina prošlog veka Mapei je ključni partner u izgradnji bazena za Olimpijske igre i druga velika sportska takmičenja, što svedoči o reputaciji i poverenju koje uživa u svojoj industriji. Dugogodišnje iskustvo i konstantno ulaganje u inovacije garantuju pouzdanost i trajnost rešenja, savršeno prilagođenih i najzahtevnijim projektima.

Mnogi bazeni i spa centri širom Srbije s ponosom nose pečat Mapei materijala. Lista impresivnih referenci uključuje renomirane objekte kao što je hotel Fruške Terme, gde je korišćen širok spektar rešenja, ne samo za bazene.

Takođe, raznovrsni sistemi su u osnovi hotela i sportskog kompleksa Crni Vrh na Divčibarama, bazenskog kompleksa hotela Tonanti u Vrnjačkoj Banji, dok se gradski bazen SRC Pinki u Sremskoj Mitrovici ponosi kompletnim Mapei rešenjem – od reprofilacije betonske konstrukcije do hidroizolacije, lepljenja pločica, fugovanja i zaptivanja.

Među ostalim bitnim projektima su i bazen u Lučanima, olimpijski bazen u Bečeju, Priboju, bazen u kompleksu Silver Lake Resort na Srebrnom jezeru i mnogi drugi.

Još o bazenima:

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *