Aktuelno

Na 4 sprata: Najveći Starbaks na svetu otvara se u Čikagu

Poznati svetski lanac kafea uskoro u SAD otvara novi objekat površine prosečne industrijske hale…

Novi Starbaks u kojem ne samo da možete uživati u toplim napicima, već možete i videti proces proizvodnje kafe, biće smešten u najpoznatijoj trgovačkoj ulici u Čikagu i prostiraće se na četiri sprata.

Otvaranje novog objekta, po konceptu Rostery, planirano je za 2019. godinu i sa površinom od 4.000 kvadratnih metara biće najveći Starbaks objekat na svetu, piše ArchDaily.

Koncept Roastery predstavlja novi koncept Starbaksa u kojem žele da koncept kafea podignu na viši nivo.

 

Iz Starbaksa poručuju da koncept Roastery prevazilazi ustaljeni model usluživanja kafe i nudi potpuno drugačije okruženje koje je namenjeno pravim poštovaocima zelenog zlata koji će moći da vide kako se kafa prži, kuva i poslužuje.

„Obzirom da smo otvorili naš prvi kafe u Čikagu pre skoro 30 godina, koji je bio i naš prvi objekat van Sijetla, ovo je veoma poseban grad za mene. U to vreme to je bio pravi test za Starbucks, obzirom da su ljubitelji kafe iz Čikaga veoma detaljni i analitični po pitanju kafe.“, rekao je Hauard Šulc, izvršni predsednik Starbaksa.

Pored Čikaga, kompanija Starbaks planira da otvori objekte tipa Roastery i u Njujorku (otvaranje najavljeno za 2018. godinu), u Šangaju (2017), Milanu (2018) i Tokiju (2018).

Foto: Starbucks

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *