Aktuelno, Opremanje

Nova kuhinja iz Gorenja sa potpisom Karima Rashida

Revolucionarna kolekcija Gorenje by Karim Rashid posle uspešne svetske premijere stigla je i u Srbiju. Ako želite da kuvate sa stilom ovo je kuhinja za vas.

U pitanju su aparati za kuvanje sa sofisticiranim dizajnom i inovativnom tehnologijom MoodLite. Omogućava promenu boja na aparatima i usklađivanje ambijenta sa trenutnim raspoloženjem.

Rerne, ploče za kuvanje i aspiratori iz nove kolekcije i vizuelno i tehnološki predstavljaju potpunu novinu. Nastali su kao plod saradnje između Gorenja i poznatog dizajnera iz Njujorka Karima Rashida. Primenom tehnologije MoodLite nastali su aparati koji interaktivno i dinamično menjaju prostor zahvaljujući LED traci koja se nalazi na ugradnoj rerni i aspiratoru iz ove kolekcije. U skladu sa raspoloženjem, moguće je odabrati jednu od sedam boja i kreirati potpuno drugačiji ambijent.

7 boja za 7 raspoloženja

Brojna naučna istraživanja pokazala su da boje utiču na naše raspoloženje i nivo energije. Nova kolekcija Gorenje by Karim Rashid donosi inteligentno odabranih sedam boja koje stvaraju poseban ugođaj. Izabrane su u skladu sa smernicama koje se odnose na značenje boja u opremanju prostora.

Mistična bela – Naglašava okolne boje i smiruje. Pogodna je za kreiranje smirujuće atmosfere, romantične ili meditativne, u zavisnosti od tipa osobe. Uz nju se serviraju laki obroci – grickalice i fini delikatesi.

Bebi roze – Budi nežnost, eleganciju, ženstvenost, jednostavnost i pozitivna osećanja. Idealna je za romantičnu večeru.

Tamno roze – U pitanju je senzualna boja, razigrana i energična. Odlična je kada organizujete ludu zabavu sa prijateljima i želite da podignete raspoloženje i apetit. Uz nju se služi kokteli i kanapei.

Tamno ljubičasta – Izaziva osećaj spiritualnosti, luksuza i transformacije. Povezuju je i sa kvalitetom i perfekcijom. Ona je ženstvena i tiha, zbog čega stimuliše sva čula i ukusa. Idealna je ako pravite zabavu za bliske prijatelje ili vežbate jogu.

Nebo plava – Predstavlja sigurnost, poverenje i ponos. To je duhovna boja koja nas smiruje i okrepljuje. Zgodna je za trenutke opuštanja jer stimuliše duboko disanje. Budi čulo mirisa, zbog čega je idealna kada želite da uživate u aromatičnom voću i hrani.

Limun zelena – Savršena boja za atmosferu koja budi nadu i podstiče kontakt. Stvara smirujući ambijent, koji nam pomaže da umirimo disanje i otkucaje srca, čime se usporava lučenje hormona stresa.

Narandžasta – Podstiče razigranost, entuzijazam, motivaciju i radost. Boji prostor toplinom i prijatnošću, stimulišući apetit. Odlična je kad želite da postignete toplu, inspirativnu atmosferu ili ublažite bol.

Tehnologija MoodLite

Ovo sposobnost transformacije postignuta je inovativnom tehnologijom MoodLite koja omogućava promenu boje svetla na ručki rerne i dekorativnoj traci aspiratora. U skladu sa raspoloženjem, moguće je odaberati jednu od sedam boja i kreirati potpuno novi ambijent u domu. Time kuhinja postaje prostor koji inspiriše, umiruje ili pokreće na akciju.

Kako vam se sviđaju nove kuhinje iz Gorenja?

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

2 komentara

Ostavite odgovor

Obavezna polja *