Aktuelno, Enterijeri

Novi sprat Google kancelarija u Londonu

Google je u predstavništvu u Londonu otvorio još jednan sprat, čiji futuristički enterijer više podseća na kuću Velikog Brata nego na radno okruženje.

Inžinjeri u Guglu moraju da smišljaju brilijantne ideje, a kako bi im olakšao posao Gugl je odlučio da im obezbedi kreativni radni prostor. Po svemu sudeći enterijer nalik onima u kućama Velikog Brata bi trebalo da budu pun pogodak.

Guglovo predstavništvo u Londonu ima tri sprata, ali je ta kompanija prošle nedelje otvorila renovirani sprat, čiji enterijer važi za najmoderniji u svetu.

Soba za sastanke opremljena je neobičnim foteljama, a hodnici izgledaju kao delovi broda Enterprajz iz Zvezdanih staza. Zaposleni mogu igrati bilijar i video igre tokom pauze. Na raspolaganju su im i teretana, izolovana muzička soba u kojoj mogu da sviraju bubnjeve i gitaru, gledaju TV.

 

 

– Zapošljavamo najbolje i najpametnije inžinjere u Velikoj Biritaniji i želimo da ih okupimo u kreativnom, opuštajućem i uzbudljivom okruženju – rekao je Nelsom Metos, potrpredsednik tehničkog odeljenja u Guglu.

Jedinstveni izgled poslovnog prostora ima za cilj da radnie drži na najvišem mogućem nivou. S obzirom da su ideje ključna stvar u Guglovom poslovanju, neki od zidova u hodnicima napravljani su kao velike table na kojima zaposleni mogu da zapišu svoje ideje.

Hrana i tečnost takođe su dostupni zaposlenima u baru i četiri restorana u kojima služe čak i suši, a sve je besplatno.

– Naše iskustvo pokazuje da udobni i zanimljivi radni prostori podstiču kreativnost i otvorenost – rekao je Metos.

Situacija
Situacija

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

2 komentara

  1. Maja

    Sve pohvale za osmišljenost svih pomenutih sadržaja kao i enterijera. Od Google nebih mogla ni očekivati manje futurističke prostorije nego što su ove nove kancelarije u Londonu!

  2. Joni

    Želim da radim za Google, pa makar i kao spremačica!

Ostavite odgovor

Obavezna polja *