Prezentacije

Održivi omotač zgrade smanjuje potrošnju energije

Predstavnici kompanije Xella Srbija – Ytong, održaće predavanje na temu „Savremeni materijali za energetski efikasnu gradnju“ 29. juna u centru „Sava“, u okviru dvodnevnog predstavljanje održivih građevinskih materijala i sistema gradnje koji su dostupni na srpskom tržištu.

Prvog dana, pod nazivom “Uticaj materijala na životnu sredinu“, svoja rešenja predstaviće četiri kompanije iz Srbije koje nude održive materijale za gradnju i završne radove u građevinarstvu.

U okviru teme „Održivi omotač zgrade“, drugog dana predavanja Dušan Đerić, predstavnik kompanije Xella Srbija, govoriće o ekološkim Ytong materijalima koji u potpunosti zadovoljavaju sve kriterijume energetski efikasne gradnje i omogućavaju i do 50% uštede električne energije.

Predstavnici osam firmi članova Saveta govoriće o održivosti materijala i uticajima pojedinih proizvoda i sistema gradnje tokom celog njihovog životnog veka, kao i o aktuelnoj temi usklađenosti materijala i sistema sa kriterijumima standarda zelene gradnje.

Na kraju oba dana predviđena je diskusija o problemima i rešenjima koja su predstavljena tokom predavanja, potencijali za dalji razvoj tržišta i pozicioniranje Srbije kao istaknutog tržišta održivih građevinskih materijala u regionu.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *