Arhitektura

Otvoren interaktivni dečiji muzej stakla u Šangaju

Dok se ne otvori prvi Muzej dizajna u Kini, tu je prvi takav muzej namenjen deci.

Ovaj obrazovni, vešto dizajnirani, prostor nekadašnji je industrijski pogon. Biro Coordination Asia je upotrebom prirodnih materijala stvorio prijatan prostor namenjen deci koji kroz igru i istraživanje uče nove stvari o dizajnu. Informacije, upakovane u formu instalacija na temu stakla, postepeno se pružaju mališanima koji kroz taj način istražuju temu ovog materijala.

KidsMuseumOfGlass01

KidsMuseumOfGlass03

Jednostavne multimedijalne instalacije omogućavaju deci da saznaju kako munja može stvoriti staklo, kako radi prizma od stakla ili šta je to pametno staklo. Između učenja o staklu i igranja, deca se mogu zabaviti i gledajući filmove ili pevajući u akustičnoj sobi. Oni kreativniji mogu isprobati svoju veštinu crtanja na jednoj od postavljenih tabli.

KidsMuseumOfGlass02

KidsMuseumOfGlass07

U sklopu muzeja postoje radionica Uradi sam i kao i Gift Shop, u kom posetioci mogu kupiti eksponate koje su videli u muzeju ili neke od dečijih proizvoda iz radionice. Dečiji muzej stakla raspolaže i posebnom salom koja se može iznajmljivati za proslave dečijih rođendana. Muzej ima i dva kafića u kojima se može uhvatiti predah od mnogobrojnih aktivnosti.

KidsMuseumOfGlass04

KidsMuseumOfGlass05

KidsMuseumOfGlass06

Održivost je bila poseban faktor u toku projektovanja ovog muzeja. Na ovo ukazuje i činjenica da je Dečiji muzej stakla nastao u rekonstruisanoj staroj zgradi. Ovaj obnovljeni objekat sada ima i posebne filtere koji garantuju čist i zdrav vazduh deci tokom igranja. Svi materijali koji su korišćeni u enterijeru su u skladu sa održivim načinom gradnje.

KidsMuseumOfGlass08

Ovaj multifunkcionalni muzej je novo, uzbudljivo mesto za igru i edukacijz. Svojom raznovrsnošću nastoji da postane nova destinacija kulture za porodice sa decom u Šangaju i okolini.

Foto: Coordination Asia

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *