Antigradnja

Parcijalna izolacija

Mesto Odžaci. Stambeni objekat saviše ulaza, četiri stana po ulazu. Građeno za radnike tekstilne industrije. A šta je to na fasadi?

Čovek izolovao samo zid svog stana u prizemlju. Verovatno je bilo problema s kondenzacijom i buđi, pa je mislio da će ovako da reši problem. Izuzetno stare zgrade, građene kad nije bilo energetske krize i problema sa energentima.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

2 komentara

 1. Draga

  ne opravdam, jer izgleda zaista ruzno ali..
  takodje, postoji opc da komsije, sto je cest slucaj, nisu zainteresovane da ista uloze u radove koji bi im doneli boljitak, te vlasnik ovog stana nije zeleo da ceka..

 2. TamaraMB

  Parcijalna izolacija sprovodi se u Beogradu već godinama i svi pokušaji pojedinaca da se iznađe neko rešenje koje će omogućiti da se fasade urede u celosti na svima pristupačan način završavaju se odgovorima nadležnih: “Na žalost nema se para u budžetu …” pa su tako stanari prepušteni sami sebi – oni koji imaju para urade svoje parče fasade, oni koji nemaju ne urade ništa, neki urade iznutra, neki započnu spolja pa ne završe … i tako nam se grad polako i sigurno pretvara u ruglo a nadležni ćute i žmure… i možda čekaju da se problem reši sam od sebe. Kriza i besparica je sve veća i stanari koji ranije nisu imali sredstava sad ih još manje imaju a čelnici grada se hvalisaju velikim projektima i ulaganjima dok se obični građani snalaze kako mogu ili mire sa situacijom pristajući na život u ruglima koja pokazuju našu neslogu i nesposobnost. Neki stanari su zainteresovani da žive u lepim i sređenim zgradama ali jednostavno nemaju para za ovako velike investicije:
  http://www.youtube.com/watch?v=wekToAvCeuw,
  http://www.youtube.com/watch?v=Zv-bTkV6v9w i
  http://www.youtube.com/watch?v=NYg4Bz2yX78 i https://plus.google.com/u/0/photos/111170802171942724262/albums/5672504680553842145

Ostavite odgovor

Obavezna polja *