Izdvojeno, Materijali

Pop-art keramičke pločice inspirisane radovima Roja Lihtenštajna

Italijanska kompanija Imola lanirasala je novu liniju keramike Pop s motivima čuvenih stip radova poznatog umetnika.

Ukoliko tražite otkačene pločice za vašu kuhinju ili kupatilo, ovo je prava stvar za vas! Pop-art pločice inspirisane radovima čuvenog umetnika Roja Lihtenštajna isporučuju se u deset različitih boja i sa deset dekorativnih pločica sa čuvenim strip motivima.

imola-strip-AM POP 1 1

Poznati motivi policajke, kriminalca i natpisa kao što su WoW, POP ili AAARGH, koje su prepoznatljive svakom ljubitelju dizajna i pop-arta, učiniće zidove veoma efektnim.

imola-strip-AM POP 2 2

Dekorativne pločice se odlično mogu slažu s odgovarajućom keramikom manjih dimenzija.

imola-strip-AM POP 2 1

Pločice Pop najveću primenu naći će u mladalačkim i dizajnerskim enterijerima.

imola-strip-AM POP 2

imola-strip-AM POP 4 imola-strip-AM POP 3

O Roju Lihtenštajnu

roy-lichensteinRoj Lihtenštajn (engl. Roy Lichtenstein), američki slikar, rođen je 27. oktobra 1923, a umro je 29. septembra 1997. Bio je jedan od osnivača pop-arta, pokreta koji predstavlja protivtežu tehnikama i konceptima apstraktnog ekspresionizma i koji veliča tehnike masovnih medija i ikone popularne kulture. Na početku karijere Lihtenštajn slika teme sa američkog Zapada u različitim modernističkim stilovima. Godine 1957. počinje da slika u stilu američkog ekspresionizma, ali ga vrlo brzo napušta. Po engleskom istoričaru umetnosti, E. H. Gombriku, Lihtenštajnovo interesovanje za vinjete i likove iz stripova najvjerovatnije dolazi od momenta kada 1960. godine za svoju djecu naslikao Mikija Mausa i Paju Patka. U početku nezadovoljan ovom tehnikom i ne baš oduševljen konceptom direktnog prisvajanja, Lihtenštajn ubrzo otkriva skrivene mogućnosti kognitivne i estetske interpretacije, koje se nameću premeštanjem ikona masovnih medija u kontekst lepih umetnosti. (Wikipedia)

Pogledajte još zanimljivih keramičkih pločica.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *