Foto: Unsplash
Enterijeri, Promo

Praktični trikovi: Evo kako da svoj enterijer uredite brzo i jeftino

Predstavljamo vam jednostavne i kreativne ideje kako bi vaš enterijer, bez previše ulaganja, postao prijatan prostor u skladu sa vašim potrebama i stilom.

Koliko ste puta odustali od toga da uredite i malo osvežite enterijer jer ste budžet preusmerili na nešto drugo, plašeći se visokih troškova? Dobra vest je da vas uređenje enterijera uopšte ne mora mnogo koštati.

Ko još nije ljubitelj malih i pristupačnih unapređenja zahvaljujući kojima ćete ulepšati i unaprediti svoj životni prostor? Uz malo mašte i strateški pametnih ulaganja možete smanjiti svoje troškove na minimum, a i dalje ćete dobiti zadovoljavajuće rezultate.

U ovom tekstu vam otkrivamo savete stručnjaka uz koje ćete svom domu udahnuti svežinu i novi stil, a vaš novčanik će vam biti zahvalan.

Osvežite kuhinjske frontove

Jedan od najbržih načina da dobijete “novu” kuhinju je promena kuhinjskih frontova. Ukoliko vam je osnova kuhinje u dobrom stanju, možete investirati samo u frontove i na taj način u potpunosti promeniti i boju i kompletan stil ove prostorije.

Još jeftinija varijanta od zamene je farbanje frontova u neku novu boju, ili čak njihovo skidanje sa pojedinih visećih elemenata.

Uklanjanjem vrata na pojedinim mestima možete dobiti otvoren prostor za odlaganje, kojim dodajete dinamiku prostoru, a sebi omogućujete lakši pristup stvarima koje svakodnevno koristite. Na taj način ste dobili i estetsku i funkcionalnu promenu o istom trošku.

Foto: Pixabay (Skitterphoto)

Promenite pločice

Promena pločica u kuhinji ne mora biti skup i komplikovan proces koji traje danima ili nedeljama. Uz malo kvalitetne farbe za pločice možete dobiti novi izgled za svega par sati!

Takođe, pločice možete prelepiti kvalitetnim tapetama, ili pločice možete postaviti ili promeniti samo u jednom delu zida.

Isti princip primenljiv je i na pločicama u kupatilu, i to najčešće na podnom delu, jer se na taj način najbolje postiže efekat kontrasta i čitava prostorija dobija novi sjaj.

Postoji mnogo šablona i nijansi baš za ovu namenu, što će vam olakšati posao i učiniti da rezultati izgledaju profesionalno.

Foto: Pixabay (GregoryButler)

Moć zavesa

Dnevni boravak može dobiti potpuno novi izgled i atmosferu ukoliko samo malo promenite materijal, dezen ili dužinu zavesa. Ako ste entuzijastični i vešti, možete iste i sašiti sami.

Zavesama možete prikriti nedostatke na prozorima koji čekaju renoviranje, ili jednostavno samo uneti novi stil u svoju dnevnu sobu.

Ukoliko imate stan za izdavanje u Beogradu, trikovi poput ovog učiniće vaš stan atraktivnijim uz minimalna ulaganja.

Tapete u kupatilu

Ukoliko dodate u svoje staro kupatilo dobro odabrane tapete sa zanimljivim dezenom, možete mu u potpunosti promeniti stil i atmosferu.

Bilo da tapete postavite na sve zidove, ili se odlučite da istaknete samo jedan, uz malo ulaganja dobićete veliku promenu.

Foto: Pixabay (ArsenLopes)

Poigrajte se bojama

Dobro osmišljeni i vešto izvedeni trikovi sa bojama su najlakši i najjeftiniji način da osvežite i promenite životni prostor, a da ne morate da kupujete novi.

Ukoliko ste ipak skloni tome da kupite nekretninu u Beogradu, pravo mesto za vas je sajt 4zida.rs.

Ne ustručavajte se da pokažete hrabrost i kreativnost, jer upravo boje zidova mogu vašem domu uneti dozu originalnosti i stila.

Zidovi su najveće površine u vašem stanu, što vam daje mnogo prostora za kombinovanje i poigravanje. Ne ustručavajte se da pokažete hrabrost i kreativnost, tvrde stručnjaci, jer upravo boje zidova mogu vašem domu uneti dozu originalnosti i stila.

Zanimljiv luster u trpezariji

Neka svetlo iznad vašeg trpezarijskog stola dobije još neku ulogu – ulaganjem u ekstravagantni i neobični luster dobićete centralni komad koji će privlačiti pažnju i ukrašavati vaš prostor.

Dekorativni zidni paneli

Trend drvenih letvica i zidnih obloga od drveta ne prolazi, i to s razlogom. Osim što lepo izgledaju, predstavljaju i dobru izolaciju zidova.

Međutim, vi možete improvizovati i napraviti iluziju drvenih panela postavljajući letvice horizontalno na zid kao ivicu, a zatim bojom povezati ostatak zida i letvice, kako bi se dobio efekat obloge.

Na taj način dobićete efekat skupocene dekoracije uz minimalna ulaganja. Ne samo da ćete promeniti i osvežiti svoj prostor, već ćete na taj način i zamaskirati sve eventualne nesavršenosti na zidovima. Dobitak u svakom smislu, zar ne?

Foto: Pixabay

Novi život starim stvarima

Nasleđene stvari, antični ulovi sa buvljaka, ili prosto stvari koje su vam dotrajale i razmišljate da ih zamenite – dajući im novu šansu i novi život štedite novac, doprinosite smanjenju otpada, a dobijate originalni komad nameštaja koji će se isticati u vašem prostoru.

Razmislite da li imate stolice, sofe, fotelje ili neke druge komade koje biste mogli prilagoditi svom novom stilu i prepustite se inspiraciji.

Enterijer u skladu s našim potrebama i stilom

Nadamo se da su vas prethodne ideje inspirisale za promene i kreativnost. Ne zaboravite, životni prostor je mesto gde provodimo većinu vremena, zbog čega je važno da on bude prijatan i u skladu sa našim potrebama i stilom.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *