Novi objekti

Plavi Horizonti dobijaju luksuzan kompleks

Kompanija „Qatari Diar“ uložiće 250 miliona evra u izgradnju luksuznog turističkog kompleksa sa pet zvezdica u Plavim horizontima, koji će se prostirati na 24 hektara.

Taj projekat će biti jedna od najvećih direktnih stranih investicija u turizam u Crnoj Gori, saopštila je „Qatari Diar“, koja je jedna od najuticajnijih svetskih kompanija u oblasti investiranja i upravljanja nekretninama.

Planirano je da se na tom prostoru izgradi turistički kompleks u mediteranskom arhitektonskom stilu.

U sastavu kompleksa nalaziće se hotel, ekskluzivne rezidencijalne vile, „spa centar“ i drugi prateći sadržaji.

Osim toga, gostima će na raspolaganju biti i trgovine, restorani, atraktivni klub na plaži, kao i veliki broj terena za različite sportove.

„Luksuzno letovalište na lokaciji Plavi horizonti će u značajnoj meri obogatiti turističku ponudu Crne Gore i doprineti pozicioniranju zemlje kao turističke destinacije visoke klase“, izjavio je direktor projekta Entoni Skols.

On je rekao da se projekat odvija planiranom dinamikom i da se trenutno završava izrada planske dokumentacije.

„Nakon odobrenja Detaljnog urbanističkog plana počećemo pripremu lokacije za veoma kompleksan građevinski proces, koji će trajati oko dve i po godine“, kazao je Skols.

(Tanjug)

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Ванземаљац из филма "свемирци су криви за све"

    Država prodala hotel i zemlju koja je u postupku povratka vlasnicima prije nacionalizacije. Investitor srušio hotel i najavio gradnju novog hotela… A sad treba arapi da kupe ponovo od pravih vlasnika. Ali nešto ne ide. Tako da projekat može biti možda za nekih 50 godina dok sve ne odkupe ponovo. Država je uzela pare i predala hotel…

    Šteta velika za turizam u tom kraju!

Ostavite odgovor

Obavezna polja *