Konferencija će se održati 30. i 31.10.2019. godine u Sarajevu u Hotelu Hills
Dešavanja

Sfera 2019: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge

U Sarajevu se krajem oktobra održava VIII Međunarodna naučno stručna konferencija Sfera 2019: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge.

Konferencija će se održati 30. i 31.10. 2019. godine u Sarajevu u Hotelu Hills. Ovo je osma po redu Međunarodna naučno stručna konferencija u organizaciji mostarske kompanije Sfera d.o.o.

Ovaj put se organizuje u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom iz Sarajeva, a tema je fasadni sistemi i ventilirajuće obloge. Program oba dana konferencije će trajati u terminu od 10 do 16 sati, a ulaz je besplatan uz obaveznu registraciju. Možete se prijaviti putem ove web stranice.

Na Sferi 2019. govoriće Salihbegović Amira s Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu ali i Branislav Mitrović, kao i arhitekte iz Studio NONSTOP.

Konferencija se bavi osnovnim elementom objekta – zidom. Iznose se regulative i standardi u oblasti energetske efikasnosti, prezentiraju dosadašnja iskustva u procesu „utopljavanja“ stambenih objekata, te preispituju naučna i tehnološka dostignuća, kao i profesionalna opredeljenja u kontekstu proizvodnje i primene materijala za toplinsku izolaciju i završnu obradu fasadnih zidova, gde će se u odnosu na prethodno događaj na sličnu temu, uvesti i tematika ventiliranih fasadnih sistema, kao jedno od rešenja za finalni izgled objekta.

Kroz konferenciju se prezentiraju tradicionalni i savremeni pristupi i materijali, njihove prednosti i uslovi za primenu kao i mogućnosti za poboljšanja.

Posetioci konferencije će moći uživati u uvodnim predavanjima i čuti o najboljim arhitektonskim praksama iz regije, a više o istom će govoriti: van. prof. dr. Salihbegović Amira; Arhitektonski fakultet Sarajevo, prof. Emeritus arhitekture Branislav Mitrović; Studio MITARH, Igor Grozdanić i Sanja Galić Grozdanić; Studio NONSTOP.

Sponzori konferencije su: Sika BH, Knauf, RÖFIX, Terrasit Insulation, Krug d.o.o. i kompanija Rockwool, dok su partneri i izlagači kompanije: Baumit, Austrotherm, Eps Laštro, Tehnomarket, Bh Alumil, Valpaint, IGM Visoko, Knauf Insulation i Fibran, kompanija Kompozitni materijali, te Metal Tehnologija. Medijski sponzor Sfere 2019. je portal Gradnja.rs.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *