Prezentacije

Sigurna kuća od zombija: Farma koja se napaja živim mrtvacima

U slučaju da scenario iz serije Walking Dead postane realnost, trebaće nam ovakvo utočište koje će nas zaštititi od zombi apokalipse.

Zaposleni u kompaniji Architects Southwest osmislili su zabavni konkurs za arhitekte i dizajnere s ciljem da se napravi što bolja sigurna kuća od zombija. Jedan od najzanimljivijih radova jeste samoodrživa vertikalna farma u kojoj bi se zombiji koristili za proizvodnju struje dok bi se s druge strane ukućani bili sigurni od invazije nemrtvih.

Zombie-Ranch2

Poznato je da su zombiji u potrazi sa sveže prokrvljenim mozgovima pa će upravo zato zečevi biti upotrebljeni kao mamac koji će zombije namamiti da ulete u zamku. A zamka je zapravo točak koji je prikačen na generator struje. Kao što se miševi u kavezu zabavljaju okrećući točak, tako će i zombiji u pokušaju da se domognu nevinih zečeva okretati točak i generisati električnu energiju.

Ljudi će se, s druge strane, živeti u konzolnoj strukturi povezanoj spiralnim stepenicama koje vode do svakog nivao ponaosob. U sredini zgrade nalaziće se vertikalne bašte čijim plodovima će se moći prehranjivati. Bašte će se navodnjavati vodom iz podzemnih sistema a njih će pokretati pumpe napajane energijom proizvedenom od strane zombija. O svemu se mislilo…

Zombie-Ranch

Međutim, šta u slučaju bekstva? Ukoliko zombi pobegne iz doboša, pokretni mostovi će sprečiti njihov ulaz u sam objekat. Svaki stan u ovoj sigurnoj kući će, takođe, imati i zaseban prolaz u slučaju nužde ukoliko doće do proboja.

Šta vi mislite o ovom konceptu? Ima li uopšte nade za ljude u slučaju zombi apokalipse? Nije valjda da ne verujete u postojanje zombija…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *