Prezentacije

Oktobarh 2017: Mesec arhitekture u Novom Sadu

Drugi po redu oktobarh – niz događaja posvećenih arhitekturi, trajaće do 29. oktobra u prostorijama doma b-612 (Svetozara Miletića 40) i KC Lab-a (dr Hempta 2).

Događaji koje možete očekivati u ovogodišnjem mesecu arhitekture uključuju predavanja, filmske projekcije, diskusije, tribine itd. Svi događaji su organizovani od strane studenata arhitekture u nameri da ljudima van prakse približe značaj i mogućnosti ove profesije, a da druge studente arhitekture upoznaju sa profesionalnim arhitektima i njihovim iskustvima tokom dizajniranja i realizovanja projekata.

Predavanja i filmske večeri

Predavači oktobarha su i arhitekti čija praksa nije nužno projektantska, kao što su fotografi arhitekture, scenografi, industrijski i grafički dizajneri – a sve u cilju proširenja konvencijalnog poimanja rada arhitekte.

Među ovogodišnjim gostima su kolektiv Ministarstvo prostora, studio URED, studentski časopis 303 i mnogi drugi. Osim predavanja stučnjaka koji će pričati o svom radu i aktivizmu, planirana su i predavanja na kojima će biti predstavljene mogućnosti za studente u vidu studentskih seminara, praksi i letnjih škola.

Tokom čitavog programa biće organizovane i filmske večeri u okviru kojih će se organizovati i diskusije o temama određenog filma koje su vezane za arhitekturu, kao i projekcije dokumentarnih filmova u cilju dodatne edukacije mladih.

arhiTURA

Kao novina ovogodišnje manifestacije uvodi se arhiTURA, dan u kom će biti organizovan i omogućen pristup i poseta različitim javnim objektima u Novom Sadu, u cilju upoznavanja stanovnika sa arhitekturom objekata pored kojih svakodnevno prolaze i u kojima su boravili, a možda ne obraćaju pažnju na njihove arhitektonske vrednosti.

Raspored dešavanja

Manifestaciju je podržao Departman za arhitekturu i urbanizam.

Za više o programu pratite zvanični facebook i instagram.

Kada ste već ovde, pogledajte i ovo:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *