Enterijeri, Izdvojeno

Bar na Vračaru kao bekstvo od tipičnih gradskih mesta

U srcu Beograda, otvoreno je novo nestandardno mesto za ljubitelje kafe, koktela i vina, takođe, nestandardnog naziva 4/6 FOUR SIX.

Kao bekstvo od tipičnih gradskih mesta, arhitekta Vladimir Paripović je kroz svoju viziju osmislio enterijer bara 4/6 FOUR SIX, a vizuelni identitet grafičkog dizajnera Miroslava Pavlovića zaokružio je celinu ovog prostora.

Koncept bara i imena 4/6 FOUR SIX nastao je fuzijom ideja, od urbanog gradskog jezgra i adrese (broj zgrade 46) do razlomka koji karakteriše nešto podeljeno, razlomljeno, pa do konteksta u kom se i sam bar nalazi, kao i želje trojice klijenata da prosto bude drugačije.

Rasvetom i svetlosnim efektima prostor se iz ležernije dnevne varijante pretvara u otmeniju večernju varijantu.

 

Bar 4/6 FOUR SIX je nešto kao mesto za odmor i relaksaciju od svakodnevice. Osmišljeno da dan započnete kafom i kroasanom, a noć završite egzotičnim koktelom. Rasvetom i svetlosnim efektima prostor se iz ležernije dnevne varijante pretvara u otmeniju večernju varijantu.

Viseći vrt

Viseći vrt je osmišljen tako da bude i vidljiv ali i nevidljiv, odnosno, da reflektuje okolinu. Šest visećih boksova dimenzija 80x80x60 centimetara napravljeno je od medijapana, s ugrađenom rasvetom i braon ogledalom. Veliki zid reflektuje prostor, duplirajući ga.

Broj je poslužio kao odrednica svakog segmenta ovog zanimljivog bara: Broj u sastavu svakog napitka, gramaža kafe u espresu, mililitraža određenog alkoholnog pića u koktelu…

Špijuniranje iz toaleta

U WC je ugrađeno špijun staklo koje omogućava da iz lokala ne vidi pretprostor toaleta, a iz toaleta je moguće videti šta se dešava unutra.

Foto: Vladimir Paripović

Kada ste već ovde, pogledajte i ovo:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *